Jdi na obsah Jdi na menu
 


Při Youth Ahtletics jsme posbírali 11 medailí. Nejúspěšnější Souky s dvěma zlatými a osobákem na 100 m.

Za příjemně slunečného a teplého počasí, které na sprinterské rovince kazil pouze fakt, že prakticky při všech závodech vanul dosti čerstvý protivítr, proběhl ve středu 8.5.2019 na našem stadionu v Kolíně letošní ročník mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix. Asi i proto bylo dnes k vidění mezi výsledky naší skupiny minimum osobních rekordů. Ale na druhou stranu v dosti ztížených podmínkách si většina vedla na výbornou, když se ke svým osobním hranicím i přes nepřízeň počasí přibližovala.

 

Úplně nešťastnější dnes mohl být Lukáš Soukal. Ten totiž dokázal vystihnout ideální podmínky, kdy zrovna foukl mírný vítr do zad a v rozběhu 100 m překonal svůj osobák na 11,42 s. Ve finále tomu tak již nebylo, ale přesto vybojoval prvenství v závodě dorostenců a při medailovém ceremoniálu přebíral zlatou medaili a věcné ceny. Lukáš měl velmi dobrý den, protože dokázal ovládnout také soutěž na dvojnásobné trati, kde mu fouklo -2,2 m/s a přesto zdolal 23,49 s jen 2 desetiny za osobákem. I za tento výkon bral Lukyn zlato.

1soukal1.jpg

Na 100 m jsme měli ještě jednu zlatou medaili a to zásluhou dorostenky Jany Šafránkové, která opět v protivětru -1,5 m/s předvedla velmi slibný výkon 12,48 s, kterým vyhrála. Až jednou Janičce foukne pořádně do zad, bude to jistě velký úlet....

1safrankova.jpg

Stříbrnou medaili na 100 m vybojoval Jirka Šámal, který si dovedl ve stejném rozběhu jako Lukáš Soukal zaběhnout osobák 11,59 s. Ve finále byly podmínky již horší, ale výkon 11,70 s znamenal 2. příčku. A naše skupina tak mohla slavit další medaili. Jsem rád, že Jirka se k atletice navrátil a baví mě sledovat, jak se nadchnul.

3.jpg

Na sprinterské rovince jsme vybojovali ještě další dvě medaile. Ta první byla zásluhou žáka Vítka Vindušky, který dokázal ve finále na 60 m vybojovat ve finiši stříbro. Časy jak z rozběhu (7,61 s) tak i finálového závodu (7,45 s) byly sice poznamenané proťákem, ale radost nám to nebere.

1vinduska1.jpg

Druhou medaili v závodě na 60 m starších žáků  vybojoval Šimon Kratochvíl, když jak v rozběhu tak i ve finále zaběhl totožný čas 7,65 s, čímž se na 4 setiny přiblížil ke svému OR. Za tento výkon mu patřila bronzová příčka. Na svůj největší úspěch si musel počkat až do odpoledního bloku, kdy nastoupil k závodu na 300 metrů, který jasně ovládl. I když to nebyl osobní rekord, z času 38,84 s nemusí být zklamaný. Ponaučení pro příště, aby si lépe rozvrhl síly, bude jistě na místě. Každopádně se ziskem dvou medailí se zařadil Šimon hned za Lukáše Soukala co se týče medailových úspěchů naší skupiny.

1kratochvil.jpg

Hned 3 medaile jsme brali na 110 m překážek dorostenců. I když klukům závod nevyšel asi úplně představ, nemusí lámat hůl. Třetí místo nakonec s vypětím všech sil po dobře rozběhnutém závodu avšak s kolizí na poslední překážce do cíle dá se říci dovrávoral v čase 16,57 s Pepa Šedivý. Za ním se umístil Honza Brát v čase 16,36 s. I jemu mohly některé překážky vyjít lépe. A prvenství si z tohoto souboje vybojoval Tomáš Konvalina, který zaběhl 15,95 s. Na něm je ale patrné, že mu zatím chybí tréninkové manko z jarního výpadku. Tak snad vše ještě dožene.

1.jpg

Poslední medaili přidala Kačka Tvrdá, která tentokráte nastoupila do dálkařského sektoru. Ačkoliv holky skákaly po směru větru, i tak to byla větrná loterie trefit se na prkno. Kačka zaznamenala nejdelší měřený pokus v hodnotě 511 cm, což znamenalo definitivní 3. příčku a bronzovou medaili. Jsem rád, že se Kačka neupíná čistě k jedné disciplíně a má možnost se "odreagovat" i v jiném sektoru.

5.jpg