Jdi na obsah Jdi na menu
 


Při veřejkách na Strahově si Jindra Semotam vylepšil PB v trojskoku.

V pátek 19.1.2018 se vydala pětice mých atletů na veřejné závody pořádané v přetlakové hale na Strahově. V technikách jsme měli dvojí zastoupení v trojskoku. Nový osobní rekord předvedl až v závěrečné šesté sérii Jindra Semotam, který dolétl na metu 12,72 cm. I když to bylo zlepšení o 1 centimetr, měl z toho obrovskou radost a to je správně! Ve skoku jsem viděl ještě daleko větší potenciál a věřím, že ho Jindra dokáže zužitkovat v příštích závodech.

1semotam.jpg

Druhým triplařem byl Robin Martinek, který se dnes nesrovnal s technikou příliš optimálně. Dobrým znamením ale je, že mu nechyběla rychlost. Když nic jiného, alespoň jsme přišli na to, co vlastně Robovi "sedí" v takovém ukázkovém týdenním závodním mikrocyklu a napříště z toho můžeme těžit.

 

Další starty se odehrály již na ovále. Překážkáři si dnes testovali rychlostní vytrvalost. Junior Honza Bouma odvážně nastoupil ke sprintu na 300 m a výsledek 38,13 s je pro mně potěšující. Honza samozřejmě po doběhu neměl příliš myšlenek na hodnocení, ale já jsem byl s tímto výkonem i celým průběhem závodu spokojen. 

1bouma.jpg

Dorostenec Tomáš Konvalina zvolil poloviční trať, na níž dosáhl výkonu 18,09 s, což je obrovský osobák na této trati, ale zejména perfektní ukazatel k překážkářským tratím. 

1konvalina.jpg

Posledním členem výpravy byl Dan Bezucha. Ten si dnes připravil opravdovou "chuťovku". Nejdříve 300 m a poté ještě 150 m. S výkonem na 300 m, kde zaběhl 38,46 s, nebyl příliš spokojen a sám popsal průběh tratě jako "tuhnutí od dvoustovky". Zato 150ka cca 1,5 hodiny poté byla o něčem jiném. Tak, jak jsem Danovi avizoval, že se mu s největší pravděpodobností poběží lépe, se i stalo. A byl z toho nový osobák 17,79 s. Nakonec odjížděl tedy i Béza spokojen. Gratuluju!

1bezucha.jpg