Jdi na obsah Jdi na menu
 


Při Mistrovství ČR družstev žactva 5 nových osobáků v podání Šimona, Michala, Jirky a Kuby.

V sobotu 5.10.2019 jsme se zúčastnili s našimi týmy starších žáků a žákyň Mistrovství ČR družstev, které se konalo na pražské Slávii. Počasí bylo opravdu nepřejícné, ale přesto se povedlo naší skupině ukořistit na sklonku sezony pár cenných osobáků.

Šimon Kratochvíl předvedl nový osobní rekord v rozběhu na 60 m, kde zaběhl 7,53 s a postoupil do A finále. V něm zaběhl 7,64 s a to mu vyneslo celkovou 6. příčku. Další start absolvoval na 300 metrů a po výkonu 38,06 s zapsal 3. místo. Na závěr běžel Šimon ještě 150-ku, která se mu vydařila za 17,75 s a znamenalo to další vysoko bodované umístění na 7. místě. 

1kratochvil.jpg

Dobře se předvedl na 60 metrů i Michal Boháč, jenž po rozběhu (7,65 s) postoupil do B finále, v němž zaběhl 7,58 s, což bohužel nemůže být uznáno za osobní rekord, neboť foukal příliš silný vítr do zad. Celkově byla ale Michalova účast ve finále a umístění na 10. místě milým překvapením. Na třístovce si Michal v extrémně chladném počasí zaběhl 39,36 s a vytvořil si tak nový osobní rekord, za nějž bral opět 10. místo.

1bohac.jpg

Matěj Rosenberger startoval  na 60 m a zde zaběhl 7,96 s a na třístovce (42,60 s). Třetí start, který mohou žáci v rámci soutěží družstev absolvovat, jsme investovali do štafetového závodu, v nichž byl Mates důležitou součástí A kvarteta jak na 4x300 metrů.

1rosenberg.jpg

Jirka Synek sice předvedl v rozběhu na 60 m velmi kvalitní čas 7,60 s (jen 3 setiny od PB). Současně měl ale Jirka smůlu na silně nasazený rozběh a tak mu tento výkon nestačil ani na postup do B finále. Jiříka to evidentně zdravě nakoplo a na dalších dvou tratích si zaběhl velké osobní rekordy. Nejdříve na třístovce půl vteřinové zlepšení na 38,44 s a poté ještě kvalitnější zlepšení na poloviční trati tedy 150 m o 2 desetiny na aktuálních 17,76 s. V případě třístovky to znamenalo výborné 4. místo a na 150 m 8. místo. Myslím, že Jirka odjížděl z Prahy více než spokojen.

1synek.jpg

Mezi děvčaty startovala Anička Vitoušová, které se povedlo zaběhnout výkon blízký osobnímu rekordu (854 s) a další dva starty podobně jako Matěj Rosenberger jsme věnovali štafetovým úsekům. 

1vitousova.jpg

Vítek Vinduška má ještě stále problémy s přitahovačem na noze, a tak jel do Prahy pomoc týmu alespoň  na nějaké vytrvalostní trati. Bohužel jsme tak přišli o jistých mnoho bodů, jelikož je Vítek nejlepším kolínským žákovským sprinterem. Ale zdraví je zdraví...tentokrát se tedy Víťa objevil na 1500 metrů, kde však bohužel po statečném výkonu na body nedosáhl.

1vinduska.jpg

Dobrý den měl tentokrát Kuba Svoboda, kterému obě překážkové tratě v Praze velmi dobře sedly. Na 100 m překážek si dokázal zaběhnout OR 14,73 s a celkově na mě asi úplně poprvé působil naprosto vyrovnaným dojmem od začátku do konce. Na 200 m překážek zaběhl Kuba 28,78 s, což je jeho standard. V případě 100 m bral 10. místo a na dvoustovce byl devátý.

1svoboda.jpg

Kuba Douděra vyskákal ve skoku vysokém 5. dělenou příčku zásluhou čistého zápisu na úrovni 165 cm. Škoda, že ve skoku do dálky se mu ani jeden ze tří pokusů vůbec nepovedl a na body to samozřejmě po výkonu pod 5 metrů nestačilo.

1doudera.jpg

Posledním zástupcem naší skupiny byl Štěpán Konvalina, který podobně jako v loňském roce bojoval na 3 km chůze. Bohužel stejně jako loni byl i letos diskvalifikován. Poté už se soustředil na svoje dva starty ve štafetách.

1konvalina.jpg

Tímto závodem jsme zakončili letošní dráhovou sezónu a konečně se můžeme vrhnout na podzimní přípravné období.

1mat.jpg