Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přebory žactva: 8 osobáků a 6 medailí.

 neděli 7.5.2023 se na našem domácím stadionu v Kolíně uskutečnily krajské přebory staršího žactva a naší skupině se zde vedlo na výbornou. 

Dvě třetí místa vybojoval Štěpán Holeček, který si navíc v obou případech zaběhl výrazné osobní rekordy. Pro Štěpána je evidentní, že venkovní dráha mu dovoluje použít daleko větší rozsah jeho dlouhých nohou, a tak oproti halové sezónně zaznamenal opravdu velký progres. Výkon na 60 metrů 7,55 s je perfektní, ale ještě kvalitnější a hodnotnější výkon vnímám jeho čas na 150 metrů 17,50 s. 

1holecek.jpg

Dvě medaile si odnesla i Aneta Bedrnová, která shodně vybojovala stříbro na 60 i 150 metrů. V jejím případě se sice nejednalo o osobní rekordy, ale výkony 7,87 s a 19,00 s jsou velmi těsné jejím PB a na začátku sezóny je to více než kvalitní vstup.

1bedrnova1.jpg

Stříbrnou medaili si z krajských přeborů odvážel také Martin Hovorka, jenž si zaběhl osobní rekord na 300 metrů za výkon 39,35 s. V tuto chvíli už není pochyb o tom, že naším následným cílem bude pokoření hranice 39 vteřin.

1hovorka.jpg

Mia Plačková si na 60 m ochutnala velké A finále, když do něj postoupila v osobáku 8,13 s. Kvalitní čas podpořila velmi hezkým a frekvenčním projevem.

1plackova1.jpg

Na 150 metrů se velmi dobře prezentoval Lukáš Sauer, který si zde vybojoval nový osobní rekord 18,24 s, což už je hodně kvalitní čas i směrem k případné nominaci na Mistrovství ČR. V konečném součtu krajského přeboru mu za tento výkon patřila bramborová pozice, ale myslím, že Lukyn nijak nesmutnil. :)

1sauer.jpg

Byl jsem rád, že na přebory dorazil Adam Křižka, který zatím tak nějak s atletikou "koketuje", ale pevně věřím, že po těchto závodech se mu to konečně zalíbilo. Nejen , že si zaběhl dva osobáky (7,90 s + 19,01 s), ale navíc nakonec startoval naši žákovskou štafetu 4x60 m, která zaběhla ve složení Křižka - Hovorka - Sauer - Holeček velmi kvalitní čas 28,59 s, s nímž kluci jednoznačně zvítězili a získali titul krajských přeborníků.

1stafeta.jpg

Osobní rekord si na 60 metrů přepisoval také Alex Mazur, který si jej posunul o 1 desetinku dolů na aktuálních 8,35 s.

1mazur.jpg