Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přebory mládeže s 9 medailemi a 3 osobáky.

V sobotu 13.6.2020 se na kladenském stadionu Sletiště uskutečnily přebory Středočeského kraje mládeže a dospělých. Nad krátkými překážkami se dařilo junioru Tomáši Konvalinovi, který si zaběhl velmi kvalitní čas 15,40 s a po závodě jsem ho chválil, protože tentokrát nad překážkami nelítal a na výkonu se to hned odrazilo.

1konvalina.jpg

Velice solidní posun nového osobního maxima o více než 3 desetiny zaznamenal také dorostenec Jakub Svoboda, kterému se tato trať podařilo proběhnout v čase 15,76 s.  Za tento výkon bral na přeborech kraje bronzovou medaili. Hodně dobře měl Kuba našlápnuto také v závodě na 300 m překážek, ale zde ho zradila až úplně poslední bariéra, na níž zaznamenal kolizi a pád. I přesto zaběhl výkon srovnatelný s minulým závodem ve Vlašimi, takže se domnívám, že, až se to povede od A do Z, bude z toho čas blížící se hranici 43 vteřin.

Na hladkých stovkách si smolně počínal Marek Řehák, jenž byl diskvalifikován pro ulitý start. Adept na titul krajského přeborníka tak musel odkráčet a vyhlížet svůj další start na 200 m. Zde ve velmi kvalitním závodě doběhl pro stříbrnou medaili za solidní výkon 22,44 s.

Jirka Šámal si na hladké stovce dosprintoval pro stříbrnou medaili v čase 11,21 s a jen škoda, že na Kladně dnes foukalo povětšinou do protisměru. Na dvoustovce  si Jirka vylepšil svůj osobní rekord a časem 22,88 s bral bronz.

1samal.jpg

Juniorce Kačce Tvrdé hodně dobře sedl poslední tréninkový týden a den běhala jako z partesu. Měl jsem z toho obrovskou radost, protože i ona sama to tak cítila. Na 100 m překážek bylo vidět, že je rychlostně připravena dobře, ale ploty jsou ploty. Nakonec brala Kačenka bronzovou medaili v čase 17,80 s. Dvoustovku si Kačka náramně vychutnala a to zejména zatáčku, v které jsem nestačil zírat na to, jak jí to šlape. Za čas 26,63 s se nemusíme stydět.

1tvrda.jpg

V závodě na 100 metrů dorostenců sice žádný osobák nepadl, ale vítěznému zlatému medailistovi Lukáši Soukalovi, kterému se start vůbec nepovedl, jsem svůj pohled uzavřel s tím, že jsem vlastně s jeho výkonem spokojen, neboť i při takto špatném startu, dokázal své soupeře dotáhnout a ještě zaznamenat solidní výkon 11,40 s.

Třetí příčku v tomto závodě vybojoval Vítek Vinduška v čase 11,56 s a i v jeho případě nemohu hodnotit jinak než pozitivně, neboť je to výkon desetinu za OR .

1soukal-vinduska.jpg

Nový osobák si v závodě na 300 m překážek vyběhl Šimon Kratochvíl (41,73 s), jemuž pár překážek nevyšlo úplně podle představ, ale myslím, že po více závodech a samozřejmě i trénincích si to jak se říká "sedne".

Na závěr programu proběhl závod štafet, které stačily doběhnout na vteřinu přesně před vypuknutím obrovské průtrže mračen. Obě naše štafety si vedly obstojně a i když dorostenecká sestava musela nakonec zakleknou do závodu juniorů, bylo vidět, že dorostenečtí sprinteři nechtějí juniorům dát nic zadarmo a pořádně je potrápili.

1. místo junioři - Höfner, Konvalina T., Šámal, Řehák - 45,60 s

2. místo dorostenci - Kratochvíl, Vinduška, Brát, Soukal - 45,90 s

1stafety.jpg