Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přebor ČOS v přespolním běhu

11. 4. 2010

V sobotu 10. dubna proběhl na městském stadiónu Mirka Tučka v Borkách za chladného a větrného počasí letošní přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Na start závodu se v 15 kategoriích postavily rovné dvě stovky závodníků z 15 českých a moravských oddílů.

       Obrazek     Kolínští běžci vybojovali celkem čtrnáct medailí, když přeborníky ČOS se stali mezi muži-mílaři Zdeněk Hejduk, mezi staršími žákyněmi Kateřina Puncmanová a mezi nejmladšími elévy do 6 let Kateřina Kukalová. Stříbrné medaile vybojovali juniorka Jana Minarčíková, dorostenka Karolína Novotná, mezi žáky do 11 let Jiří Kraus, mezi elévy do 9 let Dominik Holub a mezi nejmladšími adepty atletiky Matěj Pospíšil. Bronzové medaile pak přidali mezi muži-mílaři Antonín Morávek, v kategorii žen Lenka Šedinová, dorostenka Pavla Dvořáková, starší žákyně Kamila Kleiberová, v kategorii elévů do 9 let David Batelka a v nejmladší kategorii Anna Radikovská.

            Nejúspěšnějším oddílem se stal Sokol Opava s 5 zlatými, 4 stříbrnými a 4 bronzovými medailemi, kolínští běžci měli bilanci 3-5-6, Sokol České Budějovice 2-2-0, Sokol Hradec Králové 2-1-2, Sokol Nová Paka a Sokol Mělník 1-1-0, Sokol Bílovice nad Svitavou 1-0-1, Sokol Bučovice 0-1-1 a Sokol Velim 0-0-1.

foto ZDE

kompletní výsledky ZDE