Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přebor České obce sokolské: holky s přehledem 1., kluci obsadili 2. místo. Mezi jednotlivci uspěli Havlová a Znamínková.

Na státní svátek v úterý 5.7.2016 jsme se vypravili do Nové Paky na čtyřbojařský závod Přeboru České obce sokolské v kategorii žactva.

Do soutěže jsme se za kolínskou atletiku přihlásili jako jediná tréninková skupina. Vážím si toho, že jste i v době prázdnin dokázali najít chuť k závodění.

Velmi napínavá byla soutěž děvčat. Naše trojice Šárka Havlová, Rozárrie Znamínková a Sandra Kronusová v ní obsadila perfektní první místo a titul Přebornic ČOS pro rok 2016! Nebylo tomu však ve všech disciplínách. Zatímco po sprintu na 60 m naše družstvo vedlo, ve skoku do dálky nás dokázala dotáhnout děvčata z Jaroměře. Ve vrhu koulí dopadla soutěž nerozhodně a bylo tedy jasné, že pokud chceme odvézt zlaté medaile, musí se naše děvčata vybičovat k drtivému finiši v závěrečném běhu na 800 m. A to se povedlo! Všechny holky stlačily čas hluboko pod 3 minuty a dokázaly své rivalky z Jaroměře porazit o 250 bodů.

Na poli osobních rekordů si dokázala dvakrát zlepšit svůj výkon Šárka Havlová (60 m a dálka) a v celkovém součtu se také stala absolutní vítězkou tohoto Přeboru v kategorii jednotlivců (1750 bodů). Hned za ní se umístila Róza Znamínková na druhém místě (1612 bodů).

img_4910.jpg

 

 

 

 

 

 

 

U chlapců byla soutěž dosti kvalitní a vzhledem k tomu, že naše družstvo "A" bylo složeno z chlapců o rok mladších než koneční vítězové z Nové Paky, nemusí nás druhá příčka v celkové klasifikaci vůbec mrzet. Kluci z "áčka" ve složení Tomáš Forman, Tomáš Konvalina, Jiří Šámal a Adam Hojda dokázali posbírat 5088 bodů. Do posledních metrů závěrečné osmistovky bojovali o medaile za třetí místo také kluci z "B" týmu (Cyril Czernin, Filip Moc, Josef Šedivý a Jan Brát). Bohužel se tak však nakonec nestalo a kluci si odvezli medaile bramborové. Vzhledem k tomu, že tento přebor byl vypsán pro kategorii staršího žactva, nemusí být kluci tohoto družstva smutní, protože odzávodili proti o 2 roky starším soupeřům a to velmi statečně!

V boji o osobní rekordy se na tomto závodu zadařilo Jirkovi Šámalovi (60 m- 7,87 s a dálka - 486 cm), Adamu Hojdovi (60 m - 8,15 s), Cyrilu Czerninovi (60 m - 8,65 s), a Pepovi Šedivému (60 m - 8,45 s).

Všem moc gratuluju za hezké výkony, překonání nebo atakování osobních rekordů.

img_4947.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkové výsledky:

chlapci

1. Sokol Nová Paka 5941 b.

2. Sokol Kolín - atletika "A" 5088 b.

3. Sokol Jaroměř 4487 b.

4. Sokol Kolín - atletika  "B" 4234 b.

dívky

1. Sokol Kolín-atletika 4924 b.

2. Sokol Jaroměř 4648 b.