Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár rozhlasu pokračoval v Nymburce.

Pohár rozhlasu pokračoval pro naši tréninkovou skupinu v tomto týdnu také ve čtvrtek 16.5.2024 v Nymburce. Zde se dobře vedlo Honzovi Šmejkalovi, který si zaběhl na 60 m 7,59 s, čímž zaostal jen o 3 setiny za svým PB. Škoda, že mu foukal protivítr o síle -1,0 m/s. Osobní rekord si ale Honza vytvořil ve skoku do dálky, když dolétl na 541 cm a významně tak podpořil medailové ambice svého týmu, který nakonec však o pouhé bodíky zůstal na bramborové pozici.

1smejkal.jpg

Jindra Onufer měl větrné podmínky ještě náročnější, když při jeho běhu fouklo -2,7 m/s a na výkonu 8,00 s to samozřejmě bylo znát. Každopádně technicky se mi Jindrův výkon líbil velmi a jsem rád za tento posun. 

1onufer.jpg

Dvojice Mia Plačková a Aneta Bedrnová se významně podílela na úspěchu své školy ZŠ V. Havla Poděbrady, jejíž tým starších žákyň zvítězil v celkové soutěži a děvčata tak postoupila na krajské finále. Mie i Anetě ve stejném běhu na 60 m opět foukal "proťák" (-1, m/s). I přes to dokázaly obě dvě stlačit časomíru pod 8 vteřin (Mia 7,88 s, Anet 7,99 s).

Holky pro svůj tým navíc přidávaly bodíky i ve skokanských disciplínách, kde si obě vytvořily nové osobní rekord. Mia ve skoku do dálky předvedla solidních 519 cm a Aneta přidala zajímavých 150 cm ve skoku vysokém.