Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní sezónu jsme zahájili Velkou cenou Kolína. K vidění bylo 5 osobáků a kolínský rekord Hamplíka na sprinterském 3boji.

Ve středu 23.8.2017 se na našem stadionu uskutečnil 81. ročník Velké ceny města Kolína. Netradičně zvolený termín, který nekolidoval víkendovým soutěžím družstev, přilákal na start mimo jiné i celou řádku reprezentantů. K vidění byly tedy v mnoha disciplínách opravdu kvalitní výkony.

Z pohledu naší tréninkové skupiny se dnešní start nejvíce vydařil Štěpánu Hamplovi, který bojoval ve sprinterském trojboji prakticky s jediným rivalem Janem Velebou. Štěpánovi se hodně dařilo. 60 m zaběhl ve svém vyrovnaném osobním i kolínském rekordu 6,80 s. 100 m za na začátku podzimu kvalitních 10,64 s a 200 m též hodně svižně za 21,67 s. V celkovém součtu to znamenalo 2813 bodů a smazání tak historického kolínského rekordu z roku 1965. Takže...Maúcta...wink

4.jpg

Další z osobních rekordů překonal Marek Řehák na 60 m. Povedlo se mu jej vylepšit o 1 setinku na 7,22 s. Na stometrové trati již dnešní formu neprodal a za osobním maximem zaostal 2 desetiny a na dvostouvku jsme se raději již vyprd... Nicméně s ohledem na fakt, že jsme před 4 dny přijeli ze soustředění, je tento stav pochopitelný. Z mého pohledu naprostá spokojenost. Potřebujeme se prostě rozzávodit a potom to bude určitě běhat opět rychle i na stovce.

3.jpg

Standa Jíra zaběhl šedesátku v kvalitním čase 7,21 s, ale na stometrové trati již nedovedl po tréninkové pauze nohy "roztočit" podobným způsobem. S podobným "letním rozjezdem" se ale nepotýkal sám. Podobně na tom byli ale i další sprinteři (Bouma 7,64 s, Krakuvčík 7,70 s, Bezucha 7,71 s, Křeček 7,93 s). Podzimní část sezóny je opravdu na úplném začátku a je logické, že nebudou u všech hned padat osobní maxima. devil

Nováčkem v naší skupině je žák Daniel Musil. Ten si dnes zaběhl první oficiálně měřenou šedesátku a hned z toho byl suprový čas 7,72 s, který jej katapultuje jistojistě do štafetového výběru na MČR žactva. Za pár tréninků, které Dan za prázdniny stihl, se dokázal opravdu rychle zlepšit v technice startu. Na soustřeďku taky předvedl hodně práce...takže jsem spokojený.

5.jpg

Pepa Šedivý si ve skoku do dálky zdolal o 1 centimetr nové osobní maximum, která má nyní hodnotu 545 cm. Na 60 m předvedl též kvalitní výkon 7,94 s a už už se nemohu dočkat na starty nad překážkami, kde doufejme prodáme rychlost i sílu.

1.jpg

Ve výšce nastoupil po dlouhé zdravotní odmlce Štěpán Šanc a na úvod předvedl 178 cm a poté raději soutěž "zabalil". Přece jenom je potřeba postupovat hodně opatrně. Skoky se mi dne náramně zamlouvaly. Technicky moc hezké a rychlé vyšvihnuté. Myslím, že po úplném zotavení se Štěpán opět předvede v tom nejlepším světle.

Bok po boku Šancíkovi ve stejném sektoru sekundoval Tomáš Puczek. Po zdolaných 187 cm jsme vynechali 191 cm a rovnou pokoušeli hodně vysokých 195 cm. Bohužel ani jeden z pokusů nevypadal příliš nadějně, ačkoliv předchozí pokusy se mi líbily dost. Zdá se, že další postup na nový osobák nemůžeme příště volit o tolik centimetrů výše.

Druhým z naší skupiny, kdo si dnes při slavnostním vyhlašování vystoupal na "!bednu" byl dálkař Robin Martinek. Tomu se na domácí půdě zadařilo a skočil 648 cm. Na první závody po letní pauze jsem čekal, že to bude o něco horší, o to víc mě tento výsledek navnadil. V průběhu soutěže se u Boba objevila opět jiskra na prkně a u pátého a šestého pokusu jsem již neměl pořádně co vytknout. Paráda.

2.jpg

V dálce se objevil také Lukáš Kupka, jenž po 2 a půl měsících strávených v USA, opět zavítal na domácí atleťák. Dnešním cílem bylo pokořit alespoň 6-ti metrovou hranici, což se nakonec opravdu povedlo výkonem 604 cm. Moc gratuluju a jsem rád, že je Kupkys opět mezi námi. laugh

21040526_1430067560416733_997184571_n.jpg

Nesmím ale zapomenout ani na žákovské štafety, které startovaly ještě v předprogramu dnešního mítinku. Mezi staršími žáky dobře zaběhlo kvarteto A (Batelka, Konvalina, Šedivý, Bělka) časem 28,57 s. Béčkové družstvo (Křeček, Forman, Brát, Musil) pokořilo též hranici 30 vteřin a časem 29,52 s mě přesvědčilo, že práce se štafetami je smysluplná. Na včerejším tréninku se totiž z dvanácti žáků sešla desítka a práce s nimi byla zcela seriózní. Z dnešního závodu mám již konkrétní poznatky, s nimiž budeme pracovat dále a věřím, že na MČR to prodáme.

Mezi štafetami dívek se objevila dvojice mých svěřenkyň Janča Šafránková a Kiki Růžičková, které se podílely v Áčkové štafetě na času 31,57 s. I zde je ale ještě velký kus práce. Pokud však budete přistupovat k tréninku tak, jako včera, kdy se dívek sešlo dostatečné množství, můžete reálně pomýšlet i na čas pod 30,80 s a to na MČR může znamenat 3.-6. místo.

Holky si navíc zaběhly celkem kvalitní časy a to zejména Kristýna, která na šedesátce zaostala o 15 setin za osobákem (8,38 s) a na 200 m, kdy startovala poprvé v životě, zdolal kvalitních 27,27,78 s.