Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po včerejším triumfu přidal Hamplík dnes čtvrté místo na MČR "dvaadvacítek". 200 m jen 2 setinky za osobákem.

V neděli 3.9.2017 jsme absolvovali druhý den Mistrovství České republiky v kategorii do 22 let.  Štěpán Hampl po včerejším zisku titulu na poloviční trati a krásném osobním rekordu nastoupil k rozběhům na 200 m. Z nich postoupil neohroženě do finále, které však jak jsme očekávali, bylo nesmírně kvalitní.

1.jpg

To se také potvrdilo. Našlapaná sestava finálového závodu ukázala celé tribuně strhující bitvu. Štěpán z ní sice nevyšel s medailí, neboť finišoval na čtvrtém místě, ale časem 21,58 s zaostal pouhé 2 setiny za svým osobákem. Soupeři byli tentokrát lepší. 

Pro mě to ale byl fantastický zážitek. Nádherný souboj, bombastická podívaná. Tak to má být. Štěpán se po doběhu cítil taktéž hodně dobře a svůj výkon hodnotil kvalitně obdobně jako já.

hampl13.jpg

Druhým z mé tréninkové skupiny, kdo zasáhl do bojů druhého mistrovského dne, byl dálkař Robin Martinek. Nejlépe se mu povedlo skočit 626 cm, což stačilo na 14. místo. Ani to není výsledek "k zahození", ale nutno konstatovat, že náběhy nevypadaly tak, jak jsme u Roba zvyklí. Chce to trochu "šťávy". Každopádně cenná zkušenost ze závodu s tvrdou konkurencí se vždycky počítá!

martinek1.jpg