Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pětice starších žáků odjížděla z krajských přeborů s medailemi.

Den po krajských přeborech mládežnických a dospěláckých kategoriích proběhl na pražském Strahově v neděli 13.1.2019 také přebor starších žáků. Zde měla naše tréninková pětičlennou výpravu a všichni si odváželi alespoň jednu medaili.

1all.jpg

Na krátkém sprintu se velmi dařilo. Vítek Vinduška si již v rozběhu vylepšil osobní rekord na 7,64 s a postoupil do A finále, kde tento výkon dokázal ještě vylepšit na 7,61 s, za coř si vysloužil bronzovou medaili. Druhý start měl Víťa na 150 m, kde přepisoval tabulku osobních rekordů podruhé, když zdolal 18,92 s a osobák vylepšil o 0,5 vteřiny!

1vinduska.jpg

Šimu Kratochvílovi se z rozběhů na 60 m podařilo taktéž postoupit do áčkového finále a i když ani rozběhovým výkonem 7,70 s a  ani výkonem z finále 7,69 s neměnil svůj PB, musím říct, že se mi dnešní jeho starty na této trati líbily technicky zatím nejvíce. Na stopadesátce svoje 4. místo z šedesátky Šimon výrazně vylepšil, protože mimo nový výrazný osobák 18,11 s vybojoval perfektní stříbrnou příčku.

1kratochvil1.jpg

Na hladké šedesátce se povedlo Štěpánu Konvalinovi konečně stlačit výkon pod hranici 8 vteřin, když v rozběhu zaznamenal čas 7,99 s. Ten mu vynesl také účast v B finále. V něm se mu ale start technicky výrazně nepovedl, když na prvních dsvou krocích zakopl. I z takto nepovedeného startu, ale dokázal zaběhnout 8,02 s. Takže si myslím, že v tomto běhu mohl pomýšlet na čs kolem 7,80 s. Nicméně na to se historie již ptát nebude a Štěpán si bude muset dát reparát někdy na nejbližších závodech. Určitě se mu to povede. Druhým startem byl skok do dálky. V něm zaznamenal Štěpán nejdelší pokus v hodnotě 520 cm, což znamenalo celkové 4. místo. Trochu úsměvné je však to, že tento výkon se mu povedlo skočit z neodrazovky wink. Radost z nového osobáku to Štěpánovi ale určitě kazit nebude.1konvalina-s.jpg

 

Ke startu na 60 m překážek se po téměř půlroční pauze zaviněném závažným virovým onemocněním dnes postavil Kuba Svoboda. Jsem moc rád, že to vše dopadlo takto dobře a může s námi opět trénovat a závodit. Překážková trať mu nakonec dnes vyšla dobře, protože zdolal nový osobák 9,83 s a jsem si jistý, že tento čas bude tlačit v následujících závodech mílovými kroky dolů. Ve skoku dalekém se Kuba probil do finále mezi 8 nejlepších skokanů a výkonem 489 cm tuto skupinu uzavíral.

1svoboda.jpg

Skokanský double dnes absolvoval Kuba Douděra, jenž v dálce zvítězil v novém osobáku 553 cm a stal se tak krajským přeborníkem. Ve výšce se umístil o příčku níže, když zdolal 166 cm.

1doudera.jpg

Na závěr se představily ještě štafety na 4x200 m, v nichž jsme zaznamenali dvojí medailovou radost. Nejprve A štafeta zaběhla ve velmi napínavém souboji s kladenskými rivaly kvalitní čas 1:41,00 a i když kladeňákům kluci nakonec podlehli, zaslouží si mou pochvalu. Předávky perfektní a jak jsem klukům hned po závodu řekl: "Nemohli jste z toho v danou chvíli vytěžit více." Mezičasy: Konvalina 26,5 s - Vinduška 25,4 s - Synek 25,3 s-  Kratochvíl 23,7 s. Celkově tak tato štafeta vytěžila z krajského přeboru stříbrné medaile za druhé místo.

1stafeta-a.jpg

A na stupních vítězů v této kategorii jsme nakonec mohli slavit dvojí medailovou radost, neboť kluci z B štafety předvedli, že i oni mají chuť si vystoupat na stupně vítězů. Třetí místo tak připadlo sestavě Rosenberg 27,0 s-  Svoboda 28,0 s - Kalaš 26,2 s - Douděra 25,9 s v celkovém čase 1:47,08.

1stafeta-b.jpg