Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pepa, Honza a Lukáš vybojovali na Vánoční hale cenné kovy. Překážkáři navíc překonali oddílový rekord!

V sobotu 15.12.2018 se na Strahově konala tradiční Vánoční hala staršího žactva. Tradiční závod, na němž se loučí velká většina účastníků s kategorií žactva, neboť od 1.1. dalšího roku vstupují do dorostenecké kategorie, nabízí každým rokem vysokou konkurenci. A ne jinak tomu bylo i letos. Na tyto závody vycestovala výprava 7 členů naší tréninkové skupiny a všem se dařilo. Každý si odvezl alespoň jeden osobáček.

1skupina.jpg

Největší "zářez" udělali ale překážkáři Pepa Šedivý a Honza Brát, kteří se oba umístili na stupních vítězů a odváželi si tak z Vánoční haly medaile.

1prekazkari.jpg

Už v rozběhu, kde obsadili postupovou druhou a čtvrtou příčku do A finále, zaznamenali oba zlepšení osobních rekordů. Pepa byl naprosto sebejistý a jednoznačně lačnil po zlepšení svého i oddílového rekordu, kterého byl doposud spoludržitelem. I když si trochu stěžoval, že zaspal na startu, mě to nepřišlo jako nijak závažné. Určitě se to tedy nepromítlo do celkového projevu. Ve finále mi start připadal naprosto srovnatelný se soupeři. A právě finále bylo soubojem opravdu vyrovnaných borců. Pepovi se ale povedlo mimořádně, když jen těsně podlehl kladenskému rivalu, ale časem 8,42 s vylepšil vlastní "oddíláč" o celou desetinu na 8,42 s. 

1sedivy.jpg

Honzovi se v rozběhu povedlo stlačit osobák výrazným způsobem o 3 desetiny na 83,62 s, ale to co předvedl ve finále, mě absolutně odrovnalo. Neskrýval jsem nadšení, protože Honza vypálil z bloků tak senzačně  a až do třetí bariéry vedl celý závod. V závěru mi sice chyběl trochu "zátah" do cíle, ale oba víme, že tato stránka není tou nejsilnější. Každopádně pro mě to byl Honzův dosavadní nejlepší překážkářský závod, který mi pootevřel další dvířka, kterými se v Honzově přípravě můžeme vydat. A navíc....Honza dokázal svůj rozběhový čas opět vylepšit na 8,47 s, čímž překonal dosavadní oddílový rekord taktéž. Žel do rekordních oddílových listin zapsán nebude, protože tam bude stát Pepovo jméno. Nicméně tento výkon přisoudil Honzovi krásné a tak trochu nečekané třetí místo. Moc gratuluju. A aby toho nebylo málo,v vylepšil si Honza  osobák také ve svém druhém startu a to na 150 m za výkon 18,57 s!

1brat.jpg

Na hladké šedesátce jsme slavili tři postupy do finále. Nejprve se zadařilo mezi 6 nejrychlejších borců A finále proklouznout dvěma členům naší party. Lukáš Soukal předvedl v rozběhu solidní výkon 7,45 s. Ve finále však možná vinou nervozity, možná z nezkušenosti zakopl na druhém kroku a "manko", které proti soupeřům získal bylo již nedohnatelné. Závod tak alespoň se ctí dokončil, byť na posledním šestém místě. Ale i to je nutné vyzdvihnout, že Lukáš svůj běh "nezabalil" a snažil se do poslední chvíle bojovat. Na stopadesátce si myslím, chuť dokonale napravil. Nejenže si zde zaběhl nový osobní rekord v hodnotě 17,47 s, ale bral za něj stříbrnou medaili. Velká gratulace!

1soukal.jpg

Druhým A finalistou na šedesátce se stal po rozběhovém čase 7,45 s Tadeáš Zákora. Výkon jen setinku za osobákem ho tak posunul mezi elitní bitvu, v níž zaběhl 7,47 s. Z mého pohledu velmi vyrovnaný a stabilní výkonnost, která zcela určitě bude ještě stoupat nahoru. V závodě na 150 m předvedl 17,90 s, což je na krutou halovou zatáčku a Tadeášovi proporce velmi kvalitní výkon a už už se těším, až v lednu vlítneme na dvoustovku, kde se doufám tyto proporce změní v silnou zbraň.

1zakora.jpg

Třetím finalistou na 60 m byl Šimon Kratochvíl, který si výrazným způsobem vylepšil OR v rozběhu na 7,67 s, což mu přisoudilo účast v B finále. V něm již nezopakoval, ale i čas z B finále v hodnotě 7,73 s by  znamenal vylepšení osobáku před tímto dnem. Na 150 m si Šimon znovu vykouzlil úsměv, když zdolal 18,19 s a opět posouval PB.

1kratochvil.jpg

Nováček v naší skupině Tomáš Steklý dokázal v závodě na šedesát metrů na setinu vyrovnat svůj osobák z minulého týdne 7,88 s, čímž potvrdil svoji výkonnost. Při stopadesátce, kterou běžel vůbec poprvé, se ještě více zvýraznily Tomovi schopnosti pro rychlostní vytrvalost a časem 18,75 s mě velmi potěšil.

1stekly.jpg

Posledním členem této výpravy byl Štěpán Konvalina, který slavil překonání osobáku hned dvakrát. Na 60 m zaběhl 8,04 s a při 150 m 19,30 s. Pohybově to vypadalo daleko urovnaněji než-li v létě. Za oba osobáky moc gratuluju!

1konvalina.jpg