Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osm nových osobáků přivezli žáci z Vánoční haly na Strahově.

V sobotu 17.12.2022 se v přetlakové hale na pražském Strahově uskutečnila tradiční Vánoční hala žactva. Z naší skupiny zasáhlo do předvánočních soubojů celkem 8 kluků.

Na sprintu 60 m se podařilo překonat osobáčky Šimonu Novákovi (7,63 s), Honzovi Šmejkalovi, který byl ve stejném rozběhu jen těsně za Šimonem  (7,64 s). Martin Dupák se srovnal za kluky o další setinku vzad (7,65 s), ale i on mohl slavit nový osobní rekord, i když tento výkon už bohužel nestačil na postup do B finále jako u prvně dvou jmenovaných.

1vanocni-hala.jpg

Radek Novák si rovněž vylepšoval hranici osobáku (7,73 s). Zde však vnímám možnosti ještě vyšší, ale Radek měl zjevné zdravotní obtíže. Takže věřím, až bude ok, bude jeho výkonnost jistě vyšší. Lukáš Sauer oslavoval nový osobní rekord rovněž a jeho posun na 7,76 s vnímám jako raketový vzestup nováčka. 

Štěpán Holeček byl evidentně zdravotně omezen, a tak jeho výkon 7,90 s sice vidím jako velmi potenciální, ale současně e jasné, že nejdříve musíme nechat jeho tělo po dramatickém růstovém spurtu nechat se na nové podmínky aklimatizovat. Adam Křižka absolvoval svoje první závody a za výkon 8,00 s jsem vlastně spokojený, protože zde nešlo o nic jiného, než sbírání zkušeností.

Ondra Král si na šedesátce vytvořil rovněž nové osobní maximum (8,09 s) a ve skoku vysokém přidal 7. místo za 158 cm. Daleko více jsem však zvědav na to , co předvede na některé z delších distancí, na něž se začal od podzimu připravovat v běžecké skupině.

Šimon Novák měl dobrý den, protože kromě osobního rekordu ze šedesátky, který si navíc dokázal ještě trochu vylepšit v B finále (7,61 s),  si vylepšil rekordní zápis také na 150 m ,kde zaběhl 18,46 s. Přiznám se, že nějakou dobu jsem trochu tápal, jak Šimona posunout, ale zjevně se ukázalo, že to chtělo jen obout tretry a jít závodit. :)

1novaksimon.jpg

U Honzy Šmejkala jsme měli pro tento závod plán, že když postoupí do finále na šedesátce, půjde kombinaci na 3000 metrů. V opačném případě bychom absolvovali i 150 m. Z toho ale nakonec sešlo a ničeho nelituji. I když 300 metrů zaběhl Honza těsně za úrovní svého venkovního osobáku 40,43 s, ukázalo nám to jasný směr a cestu k blížící se halové sezóně. 

Dvojí přepisování osobních rekordů mohla slavit také dvojice Martin Dupák a Lukáš Sauer, kteří na 150 m oba posunuli své hranice (Martin 18,24 s, Lukáš 18,62 s).  Pro Lukyna, který bude v příštím roce ještě stále v kategorii žactva, je to navíc ještě o to zajímavější, že se s tímto výkonem začíná velmi slibně blížit k potencionální účasti na březnovém MČR žactva.

Celkově vyšla naše výprava z Vánoční haly s novými 8 osobními rekordy (pokud tedy nepočítám výkony úplného nováčka Adam a Křižky), což mám za velmi dobrý výsledek.