Jdi na obsah Jdi na menu
 


Navzdory nevlídni počasí padlo na 4. kole staršího žactva v Kolíně 6 osobáků.

V pátek 1.9.2017 se na zachmuřeném a deštěm bičovaném stadionu na naší domácí půdě v Kolíně uskutečnilo 4. kolo krajského přeboru družstev staršího žactva.

Nováček v naší skupině Tadeáš Zákora  si jako prvoroční starší žák vytvořil osobák na 150 m časem 18,44 s. Na šedesátce si Tadeáš své maximu také vylepšil, když zaběhl 7,70 s. Oba velmi kvalitní časy ho budou směřovat v přípravě na MČR žáků do A štafety.

2.jpg

Janě Šafránkové, která se po prázdninové přípravě opět rozjíždí, dnes vcelku vyšla šedesátka, když zaběhla čas 8,22 s. Na 150 m bohužel selhala technika a závod byl měřen pouze ručně. Takže výsledek 19,7 s je pro nás orientačním měřítkem, že příprava jde správným směrem.

Róza Znamínková si v nevlídných podmínkách dokázala zaběhnout na 60 m hodně slušný čas 8,59 s a vyrovnala si tak svoje osobní maximu z června.

Poprvé pod 18 vteřin se na stopadesátimetrové distanci dostal Honza Vilím, který si časem 17,90 s vytvořil nový osobáček.

Technicky se hodně vylepšil za pár tréninků další z nových členů v naší skupině Zdenda Křeček. Na šedesátce zaběhl 7,97 s a na 150 m bohužel nesepnula cílová kamera a závod tak nebyl změřen. V chladném počasí jsme se již tento běh rozhodli neopakovat, a tak dosti možná přišel Zdeněk o nový osobák. Myslím si ale, že příležitostí bude ještě dost a dost. wink

3.jpg

Jakub Bílek odvážně nastoupil na 1500 m, čímž se pomalu připravujeme na Kubův hlavní start této sezóny, kterým bude závod na Mistrovství ČR žactva v chůzi na 3000 metrů. Dnešní výkon na poloviční běžecké trati vynesl Jakubovi posun osobního rekordu na hodnotu 5:24,41.

Na krátkých překážkách 100 m př. si dobře odzávodili jak Tomáš Konvalina (14,65 s) tak také Josef Šedivý, jenž se časem 15,14 s přiblížil svému osobáku na 7 setinek. Oba předvedli, že i v hodně nevlídném počasí jsou schopni podat výkony blízké osobním maxim.

4.jpg

Na dvojnásobné překážkářské trati 200 m př. došlo k dvěma novým osobákům a opět byl ve hře Pepa Šedivý, který hodně dobře zaběhl a časem 28,91 s se posunul účasti Mistrovství ČR jednotlivců.

1.jpg

Dobrý výkon zaznamenal také Jirka Šámal, když proťal cílovou pásku v čase 29,24 s. Tento čas bude zejména pro potřeby žákovského družstva velkým příslibem pro blížící se soutěže v semifinále a finále Mistrovství ČR družstev starších žáků, které nás v druhé polovině září čekají.

5.jpg