Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na závěr třídenního maratónu přihodil Lukáš Soukal nový osobák na 200 m - konečně pod 23 vteřin (22,87 s).

Závěr našeho třídenního závodění o tomto víkendu obstaraly dvoustovky v odpoledním programu nedělních přeborů Prahy na Stromovce 2.2.2020. Do bloků zaklekli celkem 4 atleti. Jako první startovala juniorka Kačka Tvrdá, která se mi při závodě velmi líbila a na výsledném čase 26,83 s (season best) to bylo znát, že má Kačka velkou chuť do závodu. Myslím, že spokojenost byla oboustranná.

1tvrda.jpg

Dalšími startujícími byli tři dorostenci. Do druhého nejrychlejšího běhu byl nalosován Lukáš Soukal, který zaklekl do bloků v šesté dráze. Po předešlých dvou výborných výkonech na hranici 23 vteřin (23,00 a 23,07 s) jsme doufali, že dnes už to vyjde a odvezeme si výsledek začínající 22-kou. Lukyn si poradil se závodem nadmíru dobře, když z horní dráhy výborně využil seběh. Snad i dnešní magické datum 2.2.2020 jako by bylo nakloněné k tomu, abychom si ze Stromovky odvezli první Lukášův čas pod 23 vteřin. Na výsledek jsme si ale museli dobré dvě hodinky počkat, protože pořadatelé ne a ne jej na nástěnku vyvěsit. Každopádně po oznámení výsledku 22,87 s mi klesla čelist. Čekal jsem to někam opět těsně k hranici 23 a doufal, že to klapne, ale tohle bylo pro mě velkým pohlazením po duši. Pro Lukáše z mého pohledu dnes hovořily dvě věci, které se podepsaly na tomto výkonu a za které ho musím pochválit: 1) dobrá startovní reakce (o té jsme si již minule říkali, že se může zásadně promítnout do celkového výsledku), 2) Luky si dnes daleko lépe pohlídal techniku v posledních 50 metrech po seběhu z protizatáčky a neseděl v tom tak jako v předešlých závodech. Holt, člověk se chybami učí a zde to platilo dvojnásob. Mám velkou radost a moc to Lukášovi přeju!

1soukal4.jpg

Další dva dorostenci měli dnes zkombinovaný plán startů, když dopoledne odzávodili 60 m př. resp. 60 m na Strahově a potom jsme přejížděli do Stromovky, kde startovali na 200 metrů. Kuba Svoboda mě závod od závodu přesvědčuje, že má ještě velké možnosti před sebou. Dvoustovku parádně rozběhl a posunul si lednový osobák o půl vteřiny 24,89 s.

1svoboda.jpg

Štěpán Konvalina vypadal před závodem jaksi laxně, ale myslím, že v nitru to tak není. Jeho výkon se mi dnes na dvoustovce líbil obzvláště proto, že konečně dokázal vyběhnout z bloků aniž by ztratil na prvních dvou krocích a současně pořádně zabral rukama do směru běhu. Časem 25,72 s si tak vytvořil první výkon na této trati a doufám, že jej bude rychle zlepšovat.

1konvalina-s.jpg