Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Youth Athletics PB pro Marka Řeháka na 200 m, Matěje Rosenbergera na 150 m a Matěje Severu na 100 m.

V sobotu 11.7.2020 se konal odložený ročník letošního závodu Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který tradičně pořádáme kolem 8. května, ale z důvodu epidemie koronaviru musel být přeložen na tento náhradní termín. Ačkoliv je závod vypsán pro kategorie žactva a dorostu, mimo soutěž jsme využili možnost zaběhnout si individuální dvoustovku u juniora Marka Řeháka. Ten si vylepšil venkovní osobák na této trati na 22,24 s a dokonale tak využil týmové dohody s tréninkovým parťákem Lukášem Soukalem, který startoval o dráhu nad ním a dopomohl mu tak k tomuto výkonu. Lukáš si zaběhl kvalitní výkon 22,49 s, jenž je jeho druhou nejlepší dvoustovkou za osobním rekordem. Myslím si, že se klukům tento tah náramně povedl.

1soukal-rehak.jpg

Hned v úvodu časového pořadu probíhaly překážkové běhy, kde si Honza Brát vylepšil sezónní maximum na 110 m př. na 15,78 s a ke svému loňskému osobáku se přiblížil na necelé dvě desetinky. Musím zhodnotit, že první polovina trati vypadala velmi svižně a rytmicky. Ke konci ale Honza začala ztrácet a mírně tuhnout. V druhé polovině letošní sezóny alespoň víme,na čem zamakat.

1brat.jpg

Na hladké stovce se podařilo v rozběhu běžet velmi uvolněně Matěji Severovi, pro nějž je to klíčovým bodem jeho výkonu. Díky tomu si také doběhl pro nový osobák 11,81 s a postoupil do finále, kde však už trochu "zakřečoval" a nový osobák z toho již nebyl.

1severa3.jpg

Mezi žáky zaznamenal na šedesátce celkem nehezky vypadající pád Matěj Rosenberger, který nejdříve postupoval do finále časem 7,72 s a ve finále jej vylepšil na 7,68 s. Právě v tomto finiši při mohutném "cílování" upadl a zdravotnice měla tak plné ruce práce s ošetřováním odřenin. V závodě na 150 metrů si Mates počínal bravurně a dlouhou dobu to vypadalo, že si doběhne pro vítězství. Nakonec těsně v cíli podlehl soupeři, ale výsledný čas 17,69 s je odměnou v podobě nového osobáku. Gratuluju! Z tohoto závodu si odnášíme opětovnou zpětnou vazbu v podobě potřeby vylepšení startovní techniky. Zde máme zatím největší rezervy, ale pravdou je i to, že tentokrát se Matějovi dařilo v tomto bodě na jeho poměry až nadstandardně.

1rosenberger5.jpg

Zajímavou kombinaci 200 m + 300 m překážek si zvolil pro tento závod Šimon Kratochvíl, který na dvoustovce zaběhl 23,49 s a zaostal za PB pouhou desetinku. Takže zde nelze nic jiného, než pochválit. Třístovku s překážkami si Šimon proběhl z mého pohledu spíše v tréninkovém režimu. Sám cítil, že mu téměř všechny překážky vyšly na druhou nohu a výsledný čas 42,18 s je daleko za jeho možnostmi. Útěchou mu alespoň mohla být medaile za třetí místo, na němž se na této trati umístil.

20200711_152150.jpg