Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na veřejkách v Č.Brodě plno kvalitních výkonů na hranici PB a 9 nových osobáčků.

V sobotu 10.12.2016 jsme se vydali na veřejné závody do Českého Brodu. Závody v blízké destinaci využilo celkem 28 svěřenců. Závody jsou ještě v termínů plné podzimní přípravy a i přesto byly k vidění velmi kvalitní výkony a také 8 osobních rekordů.

Ve sprintech na 60 m se podařilo pokořit osobák Lukáši Kupkovi časem 7,67 s. Zlepšil si tak svoje maximum z jara o 3 setinky. O jednu setinku vylepšil osobák na této trati také Standa Jíra na nových 7,22 s.

Progresu dosáhli i starší žáci Milan Kormaník, když zaběhl 7,73 s, a Tomáš Forman za čas 8,34 s. Na šedesátce jsme viděli ještě dva PB a to v podání mladších žáků Štěpána Fafejty (8,57 s) a Víti Vindušky (8,80 s).

Velmi kvalitních časů dosáhli i další závodníci: Štěpán Hampl 7,05 s, Dan Bezucha 7,52 s jen 2 setinky od osobáku. Prvním rokem starší žáci Jirka Šámal (7,74 s) a Honza Vilím (7,88 s) opět prokázali, že v následujícím roce budou patřit k největším sprinterským oporám našeho týmu staršího žactva. Marek Řehák bude od ledna již v dorostenecké kategorii a čas blizoučký PB z dnešního závodu (7,36 s) jej bude jistě řadit do kandidátů účasti na MČR. Dobře běžela i Janča Šafránková, která bude v následujícím roce ještě starší žákyně. Dnešním výkonem (8,36 s) se na dvě setiny přiblížila k osobáku z minulého týdne a potvrdila stabilizovanou úroveň. I pro ni bude cílem v nadcházející sezóně účast na MČR.

Nad překážkami jsme měli dnes slabší zastoupení. V této disciplíně se představili pouze 4 závodníci. Mezi dorostenci to byl Honza Bouma, kterému se závod vyvedl náramně, ale podlomení nohy až za poslední překážkou ho připravilo o nový osobák. Nicméně i čas 8,74 s o 1 destinku za PB je kvalitativním ukazatelem sportovní přípravy. Jindra Semotam, druhý z dorostenců, zaběhl také hezky, ale kolize se čtvrtou překážkou jej zpomalila. Jeho výkon 9,25 s je také blízká PB velmi nadohled (pouze o 1 setinu).

Na svůj první start nad překážkami se chystala dnes i Anežka Jurečková. Trocha nervozity a možná i respektu ji ale připravila o kvalitní čas. Určitě se to ale zlepší. Chce to hlavně závodit! Poslední překážky běžel dnes mladší žák Honza Brát. Ačkoliv to napohled vypadalo velmi "učesaně", cílová kamera nakonec vyhodnotila 10,18 s, tedy 9 setin za osobákem. Nemyslím si, že by Honza měl být smutný. Od ledna přestupuje do starších žáků, kde mu to podle mého názoru bude vyhovovat lépe.

Po bězích následovaly soutěže ve skoku vysokém, dálce a trojskoku. Úzký tunel výškařům málokdy vyhovuje, jak se dnes přesvědčil Štěpán Šanc i Pepa Bernat. Pro Tomáše Puczka to však neplatilo a dokázal se s netradičně zúženým obloukem skamarádit natolik, že jsme ve finále mohli sledovat 3 velmi nadějné pokusy o nový osobák na úrovni 191 cm. Nejnadějnější to bylo až právě v tom třetím pokuse, kde se Tomáš vyhecoval ke krásně provedenému stoupání a průchodu nad laťkou. Nicméně lýtka jej trochu zradila a laťka se krátkém chvění poroučela k zemi. Pro trenéra chvilky neskutečných nervů, ale po krátké odmlce a zhodnocení videa v klídku doma jednoznačná pochvala. Tohle skákání se mi opravdu páčilo. Mňamka! laugh Podívejte se sami:

Výšku si dnes užil i Štěpán Fafejta, který při výkonu 147 cm zdolal nový osobáček. Obdobně si vedl Jára Jarý za výkon 137 cm). Doufám, že na Kolínské vánoční laťce, která je již za 3 dny, to budou další zlepšení.

V sektoru dálky se až tolik neblýskalo. Klukům nejspíš nesedl tamní povrch a snad i fakt, že se skáče z "gumy" a ne z dřevěného prkna lze přičíst tomu, že padl jediný osobáček a to zásluhou staršího žáka Tomáše Formana (539 cm). Kvalitně zde zaskákal i Robin Martinek (618 cm). Ostatní kluci asi čekali více, ale je potřeba si uvědomit, že jsme stále ve fázi objemové přípravy. Tak neblázněte! devil Forma přijde ve správnou chvíli.