Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Středoškoláku v Kolíně nové osobáky na 60 m pro Jirku, Lukyho a Rózu.

V úterý jsme v Kolíně organizovali okresní kolo Středoškolského poháru, v němž se představilo v barvách svých škol také 6 atletů z naší skupiny. Největší radost měli nakonec studenti hájící "Stavebky" Kolín, kteří nakonec celý pohár vyhráli a postoupili tak do krajského finále, které se uskuteční za 14 dní v Kolíně. Mezi nimi se mohli radovat také Lukáš Soukal a Pepa Šedivý z naší tréninkové skupiny.

2a.jpg

Dnes padaly také nové osobní rekordy.  Na 60 metrů si jej zaběhl Lukáš Soukal za kvalitní výkon 7,21 s, který si zaběhl ve vyrovnaném a těsném souboji s Jirkou Šámalem. Druhým Lukášovým startem byla celkem svižná "podzimní" čtyřstovka za 52,97 s.

1souky-samis.jpg

Jirkovi Šámalovi (Obchodní akademie Kolín) se start na 60 m moc nepovedl. Málem při něm upadl, ale jak to tak často bývá, takovéto balancování na hraně mezi stabilitou a nestabilitou mnohdy podpoří efektivní odraz při výběhu z bloků a to se také Jirkovi dne potvrdilo. Zaběhl si totiž nový PB 7,25 s, ke kterému si skočil nový osobní rekord také v dálce (567 cm).

1samal.jpg

Na nejkratším sprintu se dařilo i Róze Znamínkové (Střední zdravotnická škola Kolín), když překonala osobák, který má od dnešního dne v hodnotě 8,33 s. 

1znaminkova.jpg

Z dalších výsledků:

Jana Šafránková (OA Kolín) 60 m - 8,16 s

Pepa Šedivý (Stavebka Kolín) 60 m - 7,74 s, dálka 583 cm

Kuba Douděra (Spoje Kolín) dálka 563 cm, výška 175 cm