Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Strahově si Honza Šmejkal dolétl pro velmi rychlou stopadesátku.

V úterý 31.1.2023 krom toho, že ve všech školách probíhalo předávání pololetního vysvědčení, jsme se sedmičlennou skupinkou žáků a žákyň vyrazili do Prahy na veřejné závody na Strahově. Prakticky u všech jsme zvolili pouze 1 závod a to trať na 150 metrů.

1kluci.jpg

Jako první se představila děvčata a představení to bylo jak se patří! Anet Bedrnová mě už v rozcvičení hodně zaujala vylepšenou technikou sprinterského kroku a to také prodala ve svém závodě. Navíc měla krásně dravý finiš do cíle a byl z toho první čas pod 20 vteřin (19,96 s).

1bedrnova-plackova.jpg

V následném běhu se představila Mia Plačková, která na této distanci konečně využila svůj přirozeně dlouhý krok a bylo to paráda sledovat. I ona se dostala na podobnou výkonnost jako Aneta (19,98 s).  V obou případech si myslím, že to ještě dokážeme vyběhat a vylepšit. Holky ale rozhodně odjížděly spokojené, protože ani jedna nečekala časy pod 20 vteřin.

1bedrnova-plackova1.jpg

V případě kluků se nejvíce zadařilo hned těm, kteří byli nasazeni do prvního běhu. I když jsme po do běhu kvůli avizované chybě kamery čekaly na výsledky velmi dlouho, nakonec jsme se jich dočkali, a tak mohl být vítěz tohoto běhu Honza Šmejkal naprosto nadšený, protože zaběhl nový osobák 18,16 s, což jej řadí na aktuální 9. místo českých tabulek. Současně je tento výkon již "na dostřel" prolomení hranice 18 vteřin, což při halové stopadesátce je opravdu velmi rychlý výkon.  Honza si přál třetí dráhu, kterou nakonec dostal,  a v ní si technicky poradil jako mazák. I když běžel na čele závodu osamocen, projevil již dost zkušeností na to, aby cíl nevypouštěl, ale naopak se snažil až do cíle o co nejlepší čas, a tak kvalitně využil seběh ze zatáčky.

1smejkal.jpg

V případě Štěpána Holečka jsme udělali dobře, že jsme poslechli jeho přání a posnažili se, aby běžel ve4 .dráze. Štěpánovi při náběhu do zatáčky jeden krok sice technicky nevyšel, ale celkově to zvládl na výbornou. Zejména tedy z pohledu toho, že neběžel křečovitě a konečně prodal svůj uvolněný běh, který vím, že umí, ale ne vždy. Na cílové pásce z toho byl rovněž nový osobní rekord 18,60 s a i on se posunul v celorepublikových tabulkách tentokrát na 21. místo. 

1holecek.jpg

Před odjezdem jsme udělali ještě krátkou momentku na bradlech...

1kluci1.jpg