Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na sprinterském trojboji 16 osobáků a 2 nové oddílové rekordy.

V úterý 12.5.2020 se s pauzou oproti běžnému chodu způsobenou koronavirovou epidemií pomalu rozjela závodní sezóna. Na našem stadionu jsme uspořádali sprinterský trojboj (60-100-200 m) a pro naši skupinu to byly takové závody ještě v přípravě. Ale jak zní jedno chytré pořekadlo: "Závod je nejlepší trénink!". Ačkoliv bylo celkem chladno (cca 13 stupňů), svítilo sluníčko a vítr byl taktéž příjemný a ve většině případů do zad. V celkovém součtu padlo v rámci naší skupiny 11 osobáků a dvakrát se přepisovali také oddílové historické rekordy.

Velmi dobrý vstup do sezóny zaznamenal junior Marek Řehák. I když všechny 3 starty na mě působily stejným dojmem,,,,,, - takový nevyběhaný, z bloků trochu méně frekvenční - výsledky zaznamenal Mára na úvod sezóny velmi solidní: 7,02 s - 10,90 s a 22,75 s. Za mě naprostá spokojenost, není víc co chtít...Z mého pohledu je to vše úplně podle plánu a jsem rád, že když jsme si o tom s Markem povídali, vidí úplně stejně. V celkovém součtu celého sprinterského trojboje si marek vytvořil nový osobák v součtu 2567 bodů.

1reh-sam-souk.jpg

Dalo by se říci "zlatý hattrick" tří nových a také velmi kvalitních osobáků zaznamenali jak junior Jirka Šámal tak i starší žák Jirka Synek. Oba si totiž doběhli pro vylepšení osobáků na všech 3 distancích. Jirka Šámal se po každém běhu cítil spíše unaveně a podle jeho slov spíš "vykydle". Na pohled to ale vidět nebylo a ve výsledcích už vůbec ne: 7,12 s - 11,20 s - 22,89 s (2453 bodů). U dvoustovky to pro něj navíc znamenalo poprvé zápis pod 23 vteřin!

Jirka Synek po celou dobu nouzového stavu pilně trénoval a na jeho výkonech i projevu to bylo dosti znát. Každý výběh z bloků byl rázný a v průběhu trati jsem zaznamenal i některé dílčí úkoly, které jsme si v rámci techniky nyní na jaro dali za úkol. Takže nezbývá, než chválit. Kromě 3 nových osobáků: 7,30 s - 11,52 s a 23,48 s vytvořil  a přepisoval Jiřík také oddílová historická maxima. Na dvoustovce dokázal překonat 6 let starý "oddíláč" mého bývalého svěřence Štěpána Hampla, který v roce 2014 běžel 23,63 s. Myslím si, že pro Jirku je to velká motivace a za mě spokojenost - rekord zůstává nadále v držení naší tréninkové skupiny. yes Ještě "fousatější" zápis mezi oddílovými rekordy byl v celém sprinterském trojboji starších žáků z roku 1985. Ten se povedlo Jirkovi taktéž přepsat jeho součtem 2267 bodů. Velká gratulace!

1-200m.jpg

Osobní rekord na 60 m předvedl také junior Tadeáš Krakuvčík (7,43 s), pro něhož byly všechny 3 disciplíny opravdu testem, neboť sezónu cílujeme na trať 400 m. Pro mě to je ale dobrá zpráva o rychlostní přípravě. Navíc  osobák složil Tadeáš i za celý trojboj (2179 b.).

1krak-bez.jpg

Dva nové osobáčky a viditelnou spokojenost si odvážel i dorostenec Šimon Kratochvíl. Na šedesátce předvedl 7,37 s, což je opravdu velké zlepšení OR a na 100 m, kde zaběhl 11,76 s, to klaplo také. Škoda, že Šimon rozběhl dvoustovku tak vlažně...sám to po závodě rovněž zkonstatoval, že to asi nebyl dobrý plán. Chybami se člověk učí...Celkový součet 2179 bodů je pro Šimona osobák za celý trojboj.

1krat-konv-seve.jpg

Staršímu žákovi Matěji Rosenbergerovi si na šedesátce nezadařilo. Už v halové sezóně jsem nabyl přesvědčení, že je pro něj zatím tato trať extrémně krátká, neboť množství chyb, které se mu občas podaří vytvořit, nelze na tak krátké trati již nijak dohnat. O to víc mě potěšil jeho výkon na 100 m, kde zaběhl 12,08 s, což je z mého pohledu velmi kvalitní výkon. Baví mě, že každý ze svěřenců je individuál a u každého jde příprava a samotné výkony tak trochu jiným směrem. Je to jako skládat puzzle...

1rosenb.jpg

Poslední osobní rekord si přidal dorostenec Vítek Vinduška, který zahájil závody šedesátkou za 7,40 s (zde to nebyl OR), což není výkon k zahození a bylo zde patrné, že mu docela dlouho trvá, než svoje nohy "roztočí". Na stometrové trati však měl již prostor se do toho opřít a nový osobní rekord 11,6 s mu byl odměnou. I když to na pohled vypadalo tak nějak rozvláčně a Víťa to po závodech hodnotil podobně, je evidentní, že zde musel nutně působit faktor délky kroku. Každopádně gratuluji a těším se, že můžeme na trénincích zase co zlepšovat.

1vindu.jpg

Kompletní výsledky ZDE.