Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na přeborech Ústeckého kraje 4 osobáky.

Posledním závodem, který jsme o uplynulém víkendu absolvovali, byly krajské přebory Ústeckého kraje v neděli 27.1.2019 na Strahově.Vyrazili jsme sem v počtu 8 závodníků. 

1titulek.jpg

Na šedesátce si letošní season best vylepšil Jirka Šámal, když zaběhl 7,33 s a za svým osobákem tak zaostal pouhých 5 setin. Moc si v  jeho podání líbil zejména start a prvních 20 metrů. Na 200 metrů se osobáku přiblížil na 4 setiny a výkonem 24,24 s potvrdil, že bude s největší pravděpodobností patřit do A sestavy pro štafetu 4x200 m na dorosteneckém mistrovství.

1samal1.jpg

Dan Bezucha odjížděl na tento závod mírně nachlazen. Na 60 m to poznat sice nebylo, když zaběhl jak v rozběhu tak finále časy blízké PB (7,49 s a 7,46 s). Na dvěstěmetrovém oválu však již únava byla poznat a na čase se to odrazilo (24,01 s).

1bezucha.jpg

Velmi blízko novému osobnímu rekordu byl při šedesátce Tomáš Sojka, když zaběhl 7,65 s jen setinku za osobákem. Myslím si, že s lepší tréninkovou kázní by musel bez problému atakovat 7,50 s. Na 200 m to na osobák "klaplo" (24,71 s).

1sojka.jpg

Velmi dobrý pocit jsem měl dnes z Tomáše Steklého, který si vytvořil dva osobáčky jak na 60 m (7,71 s) tak i na 200 m (25,18 s). Zatímco na kratší trati bylo již vidět, že je zde Tomáš schopen uplatnit zkušenosti z předešlých závodů, dvoustovku dnes běžel poprvé a ostrá zatáčka ho zatím asi příliš nepodpořila.

1stekly.jpg

Nad překážkami se závod příliš nevyvedl Tomáši Konvalinovi, který vypadal sice velmi "nabušeně" a čekal jsem atak osobního rekordu. Již ale v rozcvičování to Tomáš pálil do první překážky při náběhu z bloků a ta samá chyba ho rozhodila i při samotném závodě. Čas  8,77 s je tomu adekvátní. Na druhou stranu jsem rád, že si Tom vyzkoušel, co je schopen vykouzlit z tak "pokoseného" závodu (4 z 5 překážek).

1konvalina-t.jpg

Pepa Šedivý zvládl překážkový závod o poznání lépe a za svým týden starým osobákem zaostal jen 5 setin (8,72 s). V tuto chvíli bylo pro mě důležité, aby dokázal zaběhnout na podobné úrovni a vyrovnaně, což se mu povedlo. Technicky to nevypadalo vůbec špatně, ale vidím rezervy na rychlejším rytmu mezi překážkami.

1sedivy.jpg

Honza Brát si na hladké šedesátce téměř vyrovnal PB, když za ním zaostal o pouhou setinu (7,66 s). Při překážkovém závodě jsme měli za cíl zaběhnout výkon pod 9 vteřin, což se nepovedlo (9,03 s). Ale každopádně je tento výkonem novým osobákem a jednoznačně to v Honzově případě chce "vyběhat". Takže už už se těším na další závod.

1brat.jpg

Na dvoustovce startovala téměř po půlroční odmlce po úrazu kolene Róza Znamínková a i když její dnešní výkon 28,79 s byl o půl vteřiny za jejím halovým osobákem, byla Róza po závodě vcelku spokojená. 

1znaminkova.jpg