Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pražských přeborech se nám dařilo a ze soboty vezeme 8 osobáků.

Víkend 2.-3.2.2019 patřil na pražské Stromovce krajským přeborům dorostu, juniorů a dospělých. Na tyto závody vyrazila také početná skupinka z naší tréninkové skupiny.

V sobotním programu se nám dařilo řekl bych nevídaně...

Nejdříve se podařilo dorosteneckým překážkářům pokořit nové osobáky na 60 m překážek, když Pepa Šedivý zaběhl 8,65 s Honza Brát se poprvé protlačil v dorostenecké kategorii pod hranici 9 vteřin (8,96 s). Moc se mi to líbilo a kluci tak odstartovali šňůru sobotních osobních rekordů. 

Oba překážkáře jsem poté naložil do auta a ještě před polednem převážel na Strahov, kde si společně s Jirkou Šámalem zaběhli všichni tři závod na 200 metrů. Z něj byli na přeboru Prahy vyškrtnuti pro příliš velký počet startujících, a tak se mi podařilo zajistit jim náhradní možnost právě na Strahově v rámci středočeských přeborů mladšího žactva. Klukům se zde opět vedlo dobře, když si Jirka Šámal vylepšil OR na 24,17 s a Pepa Šedivý vylepšoval na 24,25 s.

Rychlý návrat do Stromovky a hurá na sprinterskou rovinku, kde senzačně zahájila sérii mnoha rozběhů Jana Šafránková. Janče evidentně nádherně sedla podzimní příprava, která nyní nese velké a chutné ovoce. Když si v rozběhu zlepšila o setinu osobák na 7,77 s byl jsem opravdu moc spokojený a to jsem netušil, že ve finálovém běhu dokáže tenhle výkon Janička stáhnout na neuvěřitelných 7,75 s. Oba její závody jsem lapal po dechu a jedním douškem jsem si to užíval. Krásná odměna pro trenéra....

1safrankova.jpg

V kategorii dorostenců nastupovali na nejkratší trati Lukáš Soukal a Tadeáš Zákora. Zatímco Lukášovi se povedl zejména výkon v rozběhu, kde fantastickým způsobem trefil start a odměnou za to mu byl nový osobák v podobě 7,28 s, Tadeáš si pošetřil síly do finálového klání.I když ne tak docela, protože již v rozběhu zaznamenal setinové vylepšení svého PB na 7,44 s. Nicméně ve finále to střelil již pod hranici 7,4 na nový osobák 7,39 s.

1zakora.jpg

Lukáš si v odpoledním bloku navíc pochutnal na "čtvrtce". No pochuntal...jak se to vezme. Dobrých 15 minut po doběhu jistě na nic kdovíjak velkou chuť jistě neměl. Ale po výkonu 51,92 s a více než půl vteřinovém vylepšení osobního maxima, se není čemu divit. Ačkoliv se mi ten závod nezdál  rozběhnutý příliš rychle (a i Lukáš to tak cítil), tak je tento výkon obrovským náznakem Lukyho potenciálu.

1soukal.jpg

Posledními zástupci na sprintu 60 m dnes byla trojice Štěpán Hampl, Standa Jíra a Marek Řehák. Všichni nastupovali v závodu mužů. Standa Jíra si dnes vybral kyblík smůly, když byl diskvalifikován pro předčasný start. Nic na tom už nezmění ani naše vědomí, že Standa zareagoval na ve vedlejší dráze cuknuvšího soupeře. Někdy je ta atletika holt dosti hořká... .

1jira--2-.jpg

Štěpán Hampl byl po dnešních závodech v celkem špatné náladě. Po rozběhu 6,85 s a finále 6,88 s byl zklamaný sám sebou. Nepomohlo ani vysvětlování, že prostě nejde být stále nahoře. Navíc jsme v posledním týdnu zařadili 1 týden "přitrénování". Snad se mu to v hlavě rozloží, protože jak vždy tvrdím: "Vše špatné, je k něčemu dobré!". Věř tomu, Štěpo! 

1hampl.jpg

Posledním z tohoto trojlístku byl Marek Řehák, který v rozběhu zdolal 7,12 s, což už samo o sobě je opět na vzestupné fázi od jeho posledních výkonů. Hodně moc mě potěšilo, že si Mára dokázal ode mě vzít pár rad, které potom vtělil do svého finálového výkonu. Na výkonu se to tedy zřetelně podepsalo, protože ve finále zaběhl Marek 7,07 s. Spokojenost. yes

1rehak.jpg