Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Polabkách zahájil ve velkém stylu Jirka Synek v osobáku 10,66 s. Navíc jsme přepisovali dalších 5 osobáků.

V pondělí 1.5.2023 jsme v Kolíně uspořádali tradiční Polabské závody. Počasí tomuto mítinku nakonec velmi přálo, když svítilo slunko, bylo příjemných 20 stupňů a foukal vítr do zad. Pro sprintery ideál.

1skupinka.jpg

Dobré situace využil hned v rozběhu Jirka Synek, který coby prvoroční junior zaběhl neuvěřitelných 10,66 s, čímž si osobní rekord posunul o více než 1 desetinu z loňského maxima dolů. Současně jeho výkon na startu působil ještě maličko "nevyběhaně", ale vzhledem k prvnímu ostrému startu sezóny na této distanci, to bylo celkem očekávané. Jirka se cítil velmi dobře a jedinou kaňkou byla jeho finálová diskvalifikce pro ulitý start. Nicméně i tak jsme byli nadmíru spokojení. Kupa práce se zdá se vrací v podobě krásných časů a finále nelitujeme, protože jak i sám Jirka už přijal moji filozofii: "Vše špatné, je pro něco dobré".

1synek.jpg

Dobře se prezentoval i Šimon Kratochvíl, který se díky Jirkově diskvalifikaci ve finále stal vítězem tohoto mítinku, když vyhrál finálový závod. Čas však zaběhl lepší již v rozběhu , když zdolal 11,03 s, čímž si vyrovnal loňský osobák. Z tohoto pohledu můžeme také být nabití optimismem a netrpělivě vyhlížet metu pod 11 vteřin. Finále už i Šimon sám cítil, že bylo trochu zatuhlé, a i proto jsme se již dalšího takto kvalitního času nedočkali (11,18 s).

1kratochvil.jpg

Velmi hezký čas si vybojoval Franta Hanč, který již v zimní sezóně dosti zazářil a nyní je jeho progres ještě patrnější. Jako dorostenec si zdolal osobák na úrovni 11,38 s (finále 11,44 s), což je  mého pohledu velmi kvalitní čas. Ještě daleko více mě však potěšila Frantova technika, která je dobře patrná z fotek v cíli, kdy mu krásně pracují ruce do rozsahu. Moment, na němž pracujeme prakticky od začátku jeho trénování tedy přesně 1 rok! Krása! Za mě veliká spokojenost. Franta se navíc ve finále umístil na "bedně", když obsadil třetí příčku.

1hanc.jpg

Po sobotním malinkém zklamání z kladenské dvoustovky si Štěpán Veselý snad trochu spravil chuť, když se mu podařilo předvést na poloviční trati v Kolíně osobní rekord  11,46 s. Z pohledu prvoročního dorostence se mi kvalita výkonu velmi líbí a současně vnímám, že to není ještě Štěpánovo maximum. Což je na druhou stranu vlastně dobře, protože, když si připomeneme paralelu z letošní halové sezóny, kdy hned v úvodním závodě sezóny zaběhl osobáky a potom je už nedokázal vylepšit, je tato varianta i z pohledu motivace jistě přínosnější.

1synek-kratochvilo-soukal.jpg

Dobrou rychlostí formu má i Matěj Novák, který zaběhl osobák 11,56 s a věřím, že v budoucích závodech v jeho hlavní disciplíně to prodá. 

 

Janča Šafránková byla se svým výkonem na Polabkách spokojena. V rozběhu zahájila sezónu výkonem 12,12 s, což je její nejrychlejší vstup do sezóny. Ve větrném finále už její projev nebyl zdaleka tak uvolněný, jako v rozběhu, kde si krásně rytmickým krokem doběhla pro kvalitní sezónní entré. Finále bylo trochu "zataženější", a tak čas 12,18 s hodnotíme spíše jako dobrou úroveň připravenosti pro model finálových závodů. Kolínský závod nám dosti napověděl, kam směřovat aktuální přípravu a kam upnout své síly.

1safrankova-bedrnova.jpg

Velmi sympaticky se na pro svoji kategorii starších žákyň netypickou trať 100 metrů prezentovala Aneta Bedrnová. Té se povedlo v rozběhu zdolat 12,53 s, čímž mimochodem překonala historický kolínský rekord na této trati v kategorii starších žákyň.  Ve finále k tomu přidala další solidní výkon 12,50 s, který však již byl s nedovolenou podporou větru. I tak mě Anet hodně potěšila, protože i když vím, jak rychlou má šedeseátku, očekávání na 100 metrové trati jsem raději nechával bez větších ambicí. Pro Anet bylo jistě i motivem její pódiové umístění na 3. místě vedle Jančy a další oddílové kolegyně Justiny Špringrové.

1holky.jpg