Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Polabkách dobře zahájila letošní sezonu Janča Šafránková.

Nabitý první závodní víkend uzavřely tradiční Polabské závody v neděli 1.5.2022. Jako první nastoupili k vloženému závodu na 60 m tři žáci, z nich nejlepšího výkonu dosáhl Štěpán Veselý (7,76 s), což sice není osobákem, ale rozhodně potvrdil svoje schopnosti. Druhým v cíli byl Ondra Musil, kterému se poprvé podařilo prolomit 8-vteřinou hranici  a zapsal si nový osobní rekord 7,98 s. Osobák si vybojoval také Radek Novák, který v těsném souboji hranici 8 vteřin neprolomil, ale už se k ní blíží (8,07 s).

1zci.jpg

Na domácí půdě se výborně prezentovala Jana Šafránková, která už v rozběhu vystrčila drápky (12,33 s), aby při následném finále výkon ještě vylepšila na 12,30 s. Největší radost jsem měl z toho, že ona sama byla za svůj výkon spokojená. Z mého pohledu se jí podařilo běžet po celou dobu celkem uvolněně, což byl jeden ze základních úkolů jarní přípravy. Odměnou bylo Janče prvenství v závodě na 100 m žen, který vyhrála před soupeřkami z USK Praha.

1safrankova.jpg

V rozběhu na 100 metrů se nepodařilo dobře dostartovat Matěji Rosenbergerovi, který tak z bloků vypadl, přičemž startér start nevrátil, a tak Matěj vybíhal do závodu de facto ze stoje. Tomu i odpovídal výsledný výkon. V B finále si ale dokázal svůj výkon výrazně vylepšit a když nepočítám výkon z rozběhu, potom je jeho finálový počin 11,71 s vcelku dobrým vstupem do letošní sezóny. 

1rosenberger.jpg

Třetím závodníkem z naší skupiny byl na Polabkách Kuba Svoboda, jenž na 100 metrů zdolal 12,00 s a na juniorských překážkách zaběhl 16,11 s. To je zjevně výkon hluboko za jeho možnostmi, ale když si připustíme fakt, že v sobotu den před závodem absolvoval Kuba fotbalový zápas, není se čemu divit. Alespoň si tak Kuba dobře zatrénoval.

svoboda.jpg