Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Nehvizdské laťce 6 nových osobáků a k tomu 5 medailí a pohár za nejlepší družstvo.

Ve středu 29.3.2017 jsme se v ranních hodinách vypravili do Nehvizd, kde se v krásných prostorách nové sportovní haly konal první ročník Nehvizdské laťky.

Naší výpravě se dařilo náramně. V první kategorii mladších žákyň nastoupila Ema Žatečková, která zde vyrovnaným osobákem 130 cm obsadila 4. místo, což je velmi slušný výsledek. Emča s atletikou teprve začíná a získává nové zkušenosti.

Mezi mladšími žáky z 6.-7.tříd jsme měli Jaroslava Jarého, který sice na medaili v poměrně nabité konkurenci nedosáhl, ale útěchou mu jistě byl nový osobák za 141 cm. Pepa Šedivý však v této kategorii k novému osobáku 147 cm přidal i medaili za 3. místo.

Mezi děvčaty z 8.-9. tříd jsme měli trojici zastoupení. Jana Šafránková měla výškařský závod spíše jako doplněk k jejímu jinak sprinterskému zaměření. V soutěži zdolala 135 cm. Pro Adélu Mrkvičkovou se závod vyvíjel velmi dobře až do výšky 147 cm, kde začala trochu zbytečně zmatkovat a tím tak sama sebe dostala pod tlak. Nakonec tedy v soutěži zapsala 144 cm, za kterých brala stříbrnou medaili.

Nejvíc se v této kategorii zadařilo Šárce Havlové, která zdolala 153 cm a tím také hranici nového osobního rekordu. K tomu celou soutěž ovládla a odnesla si tak zlatou medaili.

Mezi staršími žáky jme měli hned 4 borce. Lukáš Pošík, který si před týdnem ve Velkém Oseku vylepšil OR na 150 cm, svůj výkon nevylepšil a dnes zapsal 145 cm. Pro Tomáše Konvalinu se závod vyvinul lépe a zdolal 153 cm jen 3 cm za osobákem.

Zato další dva zástupci předvedli výkony nad hranicemi svých dosavadních osobáků a nadchli svými výkony publikum. Filip Moc skočil 162 cm a měl obrovskou radost neboť osobák si vylepšil po takřka 3 měsících. Dnes za to bral 3. místo.

I Standa Bělka čekal na vylepšení osobního rekordu dlouhé 3 měsíce od prosincových závodů v Brně. Již delší dobu měl políčeno na zdolání 180 cm a dnes to vyšlo nad očekávání! Když zůstala laťka po pokusu na 180 cm "viset" na stojanech, následoval obrovský výbuch emocí doprovázený bouřlivým aplausem. To Standu zjevně nakoplo k tomu, že na další výšce 182 cm opět uspěl! Prostě nádhera. Za tento výkon bral samozřejmě zlatou medaili.

Na závěr vyhlašovacího ceremoniálu bylo naše družstvo navíc vyhlášeno jako vítěz 1. ročníku Nehvizdské laťky, když po součtu dosažených výkonů, nenašli naši závodníci žádného rivala mezi zbývajícími týmy.

20170329_130949.jpg