Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na mistrákách do 22 let nejlépe Šimon Kratochvíl.

O víkendu 28.-29.8.2021 proběhlo v Plzni Mistrovství ČR kategorie do 22 let, jehož se zúčastnili i 4 sprinteři z naší skupiny. V sobotních rozbězích na 100 metrů nastupoval dorostenec Jiří Synek, který předvedl svůj letošní vyrovnaný standard, když zaběhl 11,24 s. Výkon 8 setin za osobákem mu v tvrdé konkurenci vynesl celkové 18 . místo. Druhým sprinterem na této trati byl Jirka Šámal, který se umístil 16. za výkon 11,18 s. I když Jirka toužil po výkonu pod hranici 11 vteřin, jsem v jeho případě nesmírně spokojený, že po vleklém jarním zranění, konečně opět může běhat bez obtíží. Navíc počasí v Plzni, kdy teploměr ukazoval nějakých 14 stupňů, příliš nenapovídalo sprinterským výkonům.

1samal.jpg

Druhý den nastupovalo duo dvoustovkařů. Velké ambice si kladl Lukáš Soukal, kterému však při jeho běhu fouklo -2,2 m/s a z výkonu 22,65 s a celkového 12. místa asi nebyl příliš spokojen. Nicméně na všem špatném je něco dobrého  a jsem rád, že si Lukáš mohl vzít z tohoto závodu ponaučení. Sám si svůj výkon zanalyzoval a zejména první část trati příště určitě nepůjde tak frekvenčně právě jako v Plzni. Po 80 metrech se totiž cítil jako by mu nohy ztuhly a na projevu to bylo znát. 

Druhým sprinterem na 200 m byl dorostenec Šimon Kratochvíl, který si v červnu poranil kotník a nyní se vrací na závodní dráhu. Při jeho běhu byly větrné podmínky podstatně lepší (+0,8 m/s) a podpořily jeho výkon. Už minulý víkend předvedl Šimon, že potenciál během letních prázdnin neztratil a nyní v Plzni zaběhl 22,57 s, čímž se umístil na nečekané velmi kvalitní 11. příčce. Z jeho výkonu se mi nejvíce líbil výběh ze zatáčky, který byl krásně usazený a "čistý".

1kratochvil.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky MČR do 22 let (28.-29.8.2021 Plzeň)