Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Mikulášské hale 2. místo a kvalitní osobák pro Štěpána Veselého + ambiciózní osobáky starších žáků před novou sezónou.

V sobotu 3.12.2022 se v pražské hale ve Stromovce uskutečnila tradiční Mikulášská hala žactva, kam jsme se vydali s šestičlennou skupinou starších žáků.

1vsichni.jpg

Největší naděje pro zisk pódiového umístění měl Štěpán Veselý, kterému se velmi dobře dařilo již na 60 metrů, kde zaostal za svým PB jen 5 setin, když předvedl 7,44 s. Za tento výkon jsme byli velmi spokojeni, jelikož pro nás ještě oficiálně závodní sezóna nezačala a stále se nacházíme ve fázi přípravy. Nicméně jako testový ukazatel je tento výkon velmi kvalitní a navíc bude Štěpánovi počítán již do tabulek pro účast na únorovém MČR. Věřím však, že svůj výkon ještě vylepší. 

1vesely.jpg

Na sprintu 150 metrů však Štěpán dokázal svoje umístění ještě vylepšit a navíc si zde vybojoval nový osobní rekord 17,41 s, s kterým se v celkovém pořadí umístil na 2. příčce tohoto závodu. Ačkoliv od ledna bude Štěpán již dorostencem a tudíž pro jeho věkovou kategorii bude mistrovskou tratí 200 metrů  jako ukazatel pozitivního směru přípravy je tento výkon více než dobrým vodítkem. Projevem se mi tento běh velmi líbil a jak jsem Štěpánovi po závodě hodnotil, už je tam znát "kotníček". Moc hezký švihově-frekvenční projev.

1vesely1.jpg

Velmi hezký dojem pro mě zanechal v tomto závodě i Honza Šmejkal. Tomu se povedlo si překonat osobní rekord jak na 60 tak i 150 metrů.  obou případech byl nalosovaný do nejrychlejších běhů a možná i proto měl sám ze sebe dojem, že to vlastně nebylo tak dobré. Ale jak jsem mu sám po závodech avizoval, to, že prohraješ s rychlejšími soupeři, nemusí a mnohdy opravdu neznamená, že jsi běžel špatně. V technické části víme po těchto závodech, na čem je potřeba ještě zamakat, neboť prozatím je to velmi hezky frekvenční, ale potřebujeme přidat trochu odrazové síly. Každopádně oba výkony 7,81 s a 18,58 s jsou Honzovými novými osobními rekordy a ještě pozitivnějším faktem je, že oba jsou již dle mého úsudku hraničními pro účast na halovém Mistrovství ČR. Do toho zbývají ještě téměř 3 měsíce, takže věřím, že máme dostatek prostoru pro zlepšení, které by pochopitelně mělo dorazit :).

 

Hodně překvapivými pro mě byly výsledky Šimon Nováka, který zdá se konečně "probudil". Jeho časy 7,73 s a 18,59 s jsou velmi výraznými vylepšeními jeho osobních rekordů, a tak můžeme do halové sezóny kráčet s odvážně zvednutou hlavou! U Šimon si myslím, že je nyní potřeba hlavně hodně závodit a nabírat mnoho a mnoho závodních zkušeností. Z technického pohledu máme v jeho případě největší mezeru a tím pádem i prostor pro zlepšení v oblasti samotného startu z bloků.

 

Úplným nováčkem, který si na Mikulášské hale odbyl své první atletické závody, byl Lukáš Sauer. Pro něj, si myslím, dopadly závody zcela na výbornou, protože dokázal prodat to, na co aktuálně má a současně se rychle "aklimatizoval" na závodní atletické prostředí. I jeho výkony 7,85 s a 18,84 s jsou pochopitelně jeho osobními rekordy, ale současně vnímám ještě velký nevyužitý potenciál, který může vést k dramatickému zlepšení. Lukášovou silnou stránkou je výbušnost a frekvenčnost na startu. Když dokážeme správně využít také jeho v tuto chvíli velmi dobře připravenou silovou stránku, kterou však ještě neumí "prodat" do sprinterského běhu, musí zákonitě dojít k progresu výkonnosti. Takže, víme, na čem pracovat!

 

Martin Hovorka si na šedesátce celkem nešťastně doběhl s pádem do cíle, a tak jeho výkon asi nemá žádnou vypovídající hodnotu. Je potřeba to brát jako zkušenost a při závodech i během nich, nezapomínat na pitný režim! Každopádně na 150 metrů bylo pro mě velmi příjemným sledováním jeho výkonu, protože to bylo úplně jiné "kafe". S výkonem 19,09 s si posunul osobní rekord více než o vteřinu a věřím, že i Martin se zde dokáže ještě posunout pod hranici 19 vteřin.

 

Ondra Musil nastupoval do tohoto závodu po nemoci. Tudíž jsem neočekával nějaké "bomby". S výkony 7,89 s a 19,00 s to beru především jako výborný rychlostní trénink a navíc jsou to výkony velmi blízko za hranicemi osobních rekordů.