Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na MČR do 22 let Jana Šafránková 11. na 100 metrů.

Víkend 1.-2.7.2023 patřil na začátku letních prázdnin Mistrovství ČR do 22 let. Hostila jej Ostrava a z naší skupiny se jej zúčastnili 2 svěřenci. Prvním byl Šimon Kratochvíl junior, který 14 dní před tímto šampionátem získal bronzovou medaili v běhu na 200 metrů v novém kvalitním osobáku 21,71 s a před týdnem reprezentoval ČR na mezistátním utkání. Šimon má tedy jak se říká v této sezóně "vyděláno", protože jak výkonem tak i umístěním a třešničkou na dortu v podobě startu na mezistátku si splnil snad všechny možné cíle, plány a řekl bych i nadplány pro letošní rok. Do Ostravy na "dvaadvacítky" přijel Šíma tak trochu z formy, což se zřejmě dalo očekávat vzhledem k předcházejícím vrcholům. Na 100 metrů vyšel start Šimonovi výborně. Prvních 50 metrů to dokonce vypadalo, že si zajistí postup do finále, ale posléze přišla jakási "brzda" a prostě to neběželo a do cíle doběhl Šimon v čase 11,25 s a obsadil 19. příčku. Podobně to vnímal i sám Šimon, a tak jsme to hodili za hlavu a chystali na nedělní dvoustovku. Zde ale průběh závodu proběhl obdobně a do cíle se Šíma předkláněl v čase 22,26 s, což znamenalo  14. místo. Není potřeba být ale nespokojený, prostě se jedná o standardní průběh poklesu formy po předcházejících vrcholech.

20230701_134139-0-.jpg

Druhou zástupkyní z naší skupiny byla Jana Šafránková, která nalosovala druhý rozběh na 100 metrů a podle startovní listiny bylo očekávatelné, že postup do finále bude limitován hranicí kolem 12 vteřin. Pro nás tedy velká výzva směrem k ambicím překonat na tomto MČR osobní rekord. Od startu se Janě dle mého názoru velmi dařilo, protože dokázala prodat vše, na co jsme se v této oblasti soustředili a opravdu mě potěšila, když udržela 40 metrů celkem hezky přiklopených, aby to mělo "tah" dopředu. Dokonce se povedlo udržet i polohu trupu v prostřední pasáži, čímž se Janče povedlo oddálit pro ni typické prohnutí v bedrech a jak říkám "podsunutí" podvozku.

img-20230701-wa0005.jpg

Tím mě velmi potěšila. V cíli nakonec byla Jana v čase 12,15 s, což bylo za branou finále a znamenalo 11. místo. I to beru ale jako úspěch a současně pokládám za velký úspěch i Janino následné sebereflexní hodnocení, v němž dokázala ocenit, co se jí povedlo i nepovedlo nejen z krátkodobého horizontu, ale s dlouhodobějším ohledem. To se mi líbilo!

img-20230701-wa0004.jpg