Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Letní olympiádě senzační postup do finále pro Janču Šafránkovou na 60 m. Šámal a Vilím předvedli kvalitní osobáčky na 60 m.

Pondělí 26.6.2017 bylo prvním závodním dnem na Letní olympiádě dětí a mládeže, kde reprezentuje Středočeský kraj také sedmičlenná skupinka mých svěřenců.

V dnešním programu nastoupili k rozběhům sprinteři na 60 m a 60m překážek. Největšího úspěchu dosáhla Jana Šafránková, která si v rozběhu vyrovnala osobák 8,00 s. Při následné semifinálové bitvě se dokázala prodrat na třetí postupovou příčku a krásným časem 7,85 s se sice nepovolenou podporou větru si zajistila účast v osmičlenném nabitém úterním finále.Senzace! 

img_3009.jpg

Dobře se vedlo i Jirkovi Šámalovi, který taktéž postoupil do semifinálového boje, v němž však předvedli soupeři super kvalitní výkony a ani zlepšení osobáku o 2 desetiny (!!) nepomohlo Jirkovi prodrat se do finálové sestavy. Myslím si ale, že Jirka může být se svým novým osobákem 7,28 s nadmíru spokojen.

img_3038.jpg

Velmi kvalitní zlepšení osobního rekordu předvedl také Honza Vilím, který zaběhl 7,44 s. Tento čas však v soutěži se všemi soupeři z celé ČR nezajistil Honzovi postup do semifinále. Zítra čekají Honzu ještě rozběhy na 300 m, takže bude mít na LODM ještě příležitost si zazávodit.

img_3045.jpg

Na 100 m překážek nastoupila dvojice Tomáš Konvalina a Pepa Šedivý. Oba předvedli ve svém rozběhu hodně velký posun času z úrovně osobního rekordu. Opět ale nepovolená podpora větru zhatila zápis do listiny OR. Nicméně ani jeden z kluků se nemusí stydět za svůj výkon (Tomáš 14,19 s, Pepa 14,71 s).

,

img_3088.jpg

Do kvalifikačních soutěží dnes nastoupili také skokané. Tomáš Forman se pokoušel o splnění limitu pro postup do finále na úrovni 580 cm. Druhým pokusem by se to bývalo nejspíš povedlo, ale milimetrový přešlap to zhatil  a nejlepší zapsaný výkon 556 cm na postup mezi dvanáctku finalistů na LODM nestačil.

img_2980.jpg

Standa Bělka závodil v poslední disciplíně dnešního časového programu. Kvalifikační limit na úrovni 170 cm byl pro Standu celkem jednoduchou záležitostí a jeho zdoláním si zajistil účast ve finálové bitvě o medaile, která proběhne ve středu.

img_3144.jpg