Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na krajských přeborech jsme vytěžili 6x zlato a 2x bronz. Tomáš Puczek si vyrovnal osobák na 190 cm.

V sobotu 20.5.2017 se v atletickém středisku Emila Zátopka ve Staré Boleslavi uskutečnil letošní Krajský přebor na dráze pro kategorie dorostu, juniorů a dospělých. Z řad členů naší skupiny se na start postavila osmička svěřenců.

8vsichni.jpg

Nad překážkami se představil Honza Bouma, který jasně zvítězil ve svém závodě na 110 m překážek v čase 15,22 s. Škoda chladnějšího počasí a totální absence soupeřů, kteří by ho vyhecovali v kontaktním dramatu.

1bouma.jpg

Anežka Jurečková se taktéž postavila k závodu nad krátkými "ploty", kde se jí však vůbec nezadařilo a zaostala za svým osobákem téměř o vteřinu. Chuť si spravila na 300 m překážek, kde časem 49,41 s brala bronzovou medaili.

6jureckova.jpg

Obdobně se vedlo i Milanu Kormaníkovi v soutěži dorostenců na 300 m překážek. Navíc šlo o jeho první ostrý start v této disciplíně nakonec ověnčený bronzovou medailí.

4kormanik.jpg

V dobré formě, ale opět za chladnějšího počasí si stovku zaběhl Standa Jíra. Čas 11,13 s je plně adekvátní daným podmínkám a moc si ho vážím, neboť jde o Standovu prozatím 3. nejrychlejší stovku v historii.

2jira.jpg

Tadeáš Krakuvčík již třetím týdnem za sebou pokoušel vylepšit osobák na 400 m, ale ukázalo se, že v jeho věku je prozatím potřeba starty na této distanci ještě dosti šetřit a pečlivě vybírat závody, na nichž ji budeme absolvovat. Alespoň si Teddy ověřil, že mám občas dobré rady devil. Výsledný čas dnešního závodu 52,00 s je ale velmi kvalitním výkonem a nemusíme se za něj nikterak stydět!

3krakuvcik.jpg

Po dopoledním zhruba 5ti kilometrovém závodu "Uteč barvám" v rámci T-mobile běhu v Praze, kde se zúčastnili oba skokané z naší skupiny, nastoupil Robin Martinek do trojskoku. Dopolední klus mu zjevně neublížil, když v soutěži pokoušel nový osobák. Centimetrový přešlap v šesté sérii však zápis do listiny nových PB zhatil, ale rozhodčí nám umožnili tento skok přeměřit alespoň pro orientaci a výrok 13,13 m zněl i tak pozitivně.

5martinek.jpg

Dopolední závod skokanům nejenže "nezkrátil žíly". Tomášovi Puczkovi naopak velmi svědčil a přesvědčil mě o tom nad laťkou. Nádherně skočených 190 cm a tím vyrovnaný osobák po roce. Následovaly pokusy o nový osobáček na 192 cm. Tak to jsem opravdu nečekal. Nu Tome, máš to spočítaný. Teď už budeš muset před každým závodem chodit na delší klus! laugh

7puczek.jpg