Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na kraji "Středoškoláku" excelovali poděbradští gymnazisté.

V úterý 3.10.2017 se na kolínském stadionu uskutečnilo krajské finále Středoškolského atletického poháru. Počasí již od časného rána nebylo našemu sportu příliš nakloněno, protože prakticky bez jediné přestávky stále pršelo. Intenzita deště se ještě kolem 11. hodiny zvýšila, a tak soupeření nejlepších týmů ze všech středočeských okresů bylo opravdu hodně o vůli jednotlivých členů družstev.

Mezi závodníky jsem měl také spoustu svěřenců. Velké ambice na jednu z medailí si dělali kluci z kolínské "stavebky". Ti nakonec byli poměrně zklamaní, protože obsadili nepopulární čtvrté místo.

Foto: Jiří Kottas 2017, jkottas.com

22.jpg

V dnešním krajském kole dokázali kluci nasbírat téměř na chlup stejný počet bodů jako v okresním kole. Konkrétně o 3 bodíky více na dnešních 8578 bodů. Jindra Semotam, Honza Bouma a Robin Martinek se však bohužel nemohli ve svém týmu opřít o stejně nadšené spolužáky, kteří by do svých disciplín šli s takovou vervou. O to víc si cením jejich bojovnosti, s kterou to dnes dotáhli na tak skvělé umístění. Kluci, nesmutněte! Pro mě jste byli dnes famózně srdnatí bojovníci.

30.jpg

V barvách kolínského gymnázia bojovali Štěpán Šanc a nový člen naší skupiny Ondra Novák.Pro Štěpána to dnes bylo v tak krutém počasí opravdu velké trápení obzvláště, když nastoupil do obou skokanských disciplín, které jsme například na uplynulém MČR družstev dorostenců kvůli předcházejícímu zranění kolene raději oželeli a dali prostor Štěpánovým běžeckým schopnostem. Ondřej s atletikou začíná, a tak pro mě bylo milým překvapením, když zaběhl 100 m za 11,97 s velmi blízko svému osobáku. Velmi podobné to bylo i na 400 m za 52,97 s. Takže slibná investice, jak by řekl klasik. devil

40.jpg

 Velmi dobře si dnes užil skokanský sektor také Jirka Kraus, který s atletikou bohužel již přestal, ale tak, jak jsem hned při závodech avizoval do mikrofonu, měl by to znovu přehodnotit. Dnes totiž Jirka bez jakéhokoliv tréninku skočil v dálce 614 cm.

38.jpg

Pro barvy Hotelové školy Poděbrady nastoupil pouze Dan Bezucha, jelikož Standu Jíru z bojů vyřadila viróza a musel zůstat doma. Daniel se i přesto se svými spolužáky rval velmi urputně až do závěrečné štafety (100 m 11,98 s, 400 m 54,11 s).

21.jpg

Úplně největším úspěchem však byl triumf studentů Gymnázia Jiřího z Poděbrad Marka Řeháka, Honzy Jíny, Štěpána Hampla a Tadeáše Krakuvčíka.

23.jpg

Kluci to hned od první disciplíny spolu se svými spolužáky rozjeli opravdu hodně zostra a žádný tým jim nedovedl konkurovat.

15.jpg

Vítězství v konečném součtu 9046 bodů je řadí do role horkých favoritů na medaili také na republikovém finále, které se uskuteční za týden 10.10.2017 v Břeclavi. Pouze 3 týmy v republice se vyšplhali v bodovém hodnocení nad hranici 9000 bodů (SPŠ Tábor, Gymnázium Třinec a Gymnázium Poděbrady).

1.jpg

Mezi jednotlivci se dnes velmi prosadil Honza Jína, který zdolal ve výšce perfektních 184 cm. Marek Řehák prokázal po osobákovém double z MČR družstev minulý čtvrtek, že si formu drží, když na 100 m zaběhl 11,33 s. Tadeáš Krakuvčík to jakoby od Marka opsal a po osobáku na 800 m dnes zaběhl nový osobní rekord na 1500 m 4:29,16.

18.jpg

Úplný hřeb dnešních závodů obstaral ale Štěpán Hampl. Na sto metrů zaběhl další kvalitní čas v již tak pozdní atletické době (10,70 s). Ve skoku do dálky si ve slejváku skočil nový osobák 621 cm. Ale na kolena mě dostal až poslední Štěpánův start ve štafetě 100-200-300-400 m, kde se DOBROVOLNĚ nominoval na nejdelší 400 m úsek. Čekal jsem kvalitní výkon a čekal jsem také, že posledních 100 metrů bude asi pořádná "vyhnívačka". Když jsem si ale  prohlédl stopky, na nichž jsem měřil mezičasy a poté si výkon ještě zanalyzoval na videozáznamu, s údivem jsem musel žasnout, protože čas 49,5 s, je senzace! Moc gratuluju a všem klukům s poděbradského gymplu přeju hodně štěstí na republikovém finále. Natrhněte jim pr...!

 

29.jpg