Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na KP žactva 4 nováčci.

V sobotu 8.1.2022 se v Praze v přetlakové hale na Strahově pořádaly krajské přebory žactva. Na nich se představila také čtveřice nových borců z naší tréninkové skupiny.

Radek Novák sice už zas až takovým nováčkem není. V loňské sezóně dokonce pomohl našem žákovskému týmu k postupu do finále MČR, ale tentokrát nastupoval k závodům po prodělaném Covidu a dlouhé tréninkové pauze. Na 60 metrů zaběhl 8,23 s, což k postupu do či B finále bohužel nestačilo, a tak jsem litoval, že Radek nemohl zůstat až do stopadesátek, kde by to možná mohlo být lepší.

Ondra Král také už není úplný nováček, ale halové závody absolvoval vůbec poprvé. Na šedesátce zaběhl 8,58 s, čímž si vytvořil nový osobák. Ve skoku do výšky jsem ho bohužel kvůli pořádání samotných závodů nemohl koučovat a výsledek 145 cm asi nebyl ani pro samotného Ondru splněným očekáváním.

Novou posilou do naší skupiny je Ondra Musil, který sice chtěl běžet 60 m, tam ho ale technický delegát nevybral, protože v loňské sezóně ještě nebyl registrovaný. Ondra to ale nevzdal a přihlásil se na 800 m, kde si k mému a následně i jeho vlastnímu překvapení doběhl pro bronzovou medaili za výkon 2:31,50. Myslím, že z toho měl Ondra velikou radost a jsem rád, že jsmena poslední chviličku zachrnánili absolvování medailového ceremoniálu.

Velmi milé překvapení mi připravil Štěpán Veselý na 60 m. Ačkoliv původně Štěpán na závody vůbec nechtěl jet, nakonec sebral odvahu a vyplatilo se mu to. Sledovat jeho finiš a souboj o cílovou pozici ve finále B nejkratšího sprintu, kam nečekaně postoupil, bylo příjemným zážitkem. Odměnou za to mu byl první výkon pod hranic 8 vteřin (7,91 s) a celkově 5. nejlepší čas z obou finále dohromady. Velká gratulace!!

1vesely.jpg