Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Kolínských sportovních dnech kvalitní výkon Štěpána Veselého a zlato pro Frantu Hanče a Ondru Musila.

V pondělí 6.6.2022 se konaly s tříletou odmlkou Kolínské sportovní dny základních škol, které tradičně zahajují atletické soutěže. Naše tréninková skupina měla díky nováčkům poměrně velké zastoupení a výsledky ve sprinterském závodě na 60 metrů byly žněmi. Velmi vydařeného výkonu se zadařilo Štěpánu Veselému, který ve svém rozběhu dokázal stlačit časomíru na rovných 7,50 s, což je jeho novým osobákem a současně jej tento výkon řadil mezi papírové favority na medaile ve finále. Tam se napoprvé podařilo Štěpánovi krásně vyrazit z bloků, ale startér tento start vrátil jako "ulitý". V opakovaném pokusu potom už to Štěpovi vůbec nevyšlo a nakonec skončil bez medaile na 4. místě. I tak jsme ale velmi spokojení, protože rozběhový čas se pochopitelně počítá a má svou kvalitu. Z naší skupiny se jednalo o nejkvalitnější výkon v kategorii staršího žactva z pohledu kategorizace v rámci atletického svazu (ročníky 2007 + 2008). Štěpán přidal ještě jednu "bramboru", když ve skoku vysokém o jediný křížek (tedy nezdařený pokus na předchozí výšce) získal 4. místo za výkon 160 cm.

 

Finále na 60 metrů absolvoval také Martin Dupák, který sice nepřekonal svůj osobní rekord, ale časem 7,97 s obsadil cenné 6. místo pro barvy své základní školy. 

1st.zci.jpg

Dvakrát se za hranici nového osobáku dostal také Dennis Bolard, když nejprve v rozběhu zdolal 7,62 s a následně ve finále bral bronzovou medaili za 7,64 s. Oba výkony předčily jeho dosavadní osobní maximum. Dennis má přednost v přirozené frekvenčnosti a těším, až zapracujeme také na délce kroku. Potom, věřím, budeme posouvat jeho výkonnost ještě dále.

 

Čtvrtým finalistou z osmičlenného startovního pole nejlepších sprinterů v kategorii 8.-9.třída byl Franta Hanč. Na něm je vidět, jak ho baví závodění  a je v něm přirozená dravost. Už v rozběhu zaběhl 7,42 s, což je velmi kvalitní výkon na fakt, že je prvoroční dorostenec. Ve finále následně nenechal nikoho na pochybách, že chce zlatou medaili a vyhrál v dalším kvalitním výkonu 7,48 s. Posléze byl velmi spokojený za svou první individuální medaili, kterou navíc rozšířil při závodě ve skoku do výšky, kde za výkon 165 cm bral stříbro.

1hanc.jpg

Zlatou medaili získal nekompromisním výkonem také Ondra Musil, který bojoval v kategorii chlapců 6.-7.třídy. V závodě na 60 metrů nejprve v rozběhu zaběhl osobák o 1 setinku lepší než doposavadní maximum (7,78 s). Ve finále nenechal nikoho na pochybách, že právě on si běží pro zlatou medaili, když zdolal další osobní rekord 7,73 s. Díky tomuto triumfu brala naše tréninková skupina zlato v obou kategoriích ve sprintu.

Čerstvým nováčkem v naší skupině je také Štěpán Holeček, který v mladších žácích vytěžil také jednu z medailí Kolínských sportovních dnů a to když ve finále na 60 m doběhl na 3. místě za výkon 8,15 s. Ten byl částečně ovlivněn bolestí lýtka. Nyní musíme trochu odpočinout, aby se Štěpán mohl pokoušet o nové osobáčky.

1musil-holecek.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kolínské sportovní dny ZŠ 6.6.2022