Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Kladně testoval Štěpán formu a Tomáš zkoušel další osobák.

V sobotu 15.7.2017 jsme vyrazili do Kladna na mítink zvaný Kladno hází. Ačkoliv dle názvu byl mítink prvotně určen vrhačům, do programu se za tři roky historie tohoto závodu vtěsnali i nám bližší disciplíny laugh

logo.png

A tak v předprogramu nastoupil do výškařského sektoru Tomáš Puczek, který po našich prázdninových vícebojích  odjel na rodinnou dovolenou na Šumavu a po této pauze se na včerejších závodech představil ve velmi zajímavém rozpoložení, neboť jsme se došplhali až na 185 cm a poté si Tomáš poručil 192 cm.  Třetí pokus na 185 cm vypadal hodně vysoko , a tak jsme neváhali a nastavili tedy úroveň nového osobáku. I když se to nezadařilo, vnímám tento závod jednoznačně jako pozitivní a myslím, že i Tomáš odjížděl s dobrým pocitem.

20170715_143055_002-1-.jpg

Pro Štěpána Hampla byl start na 100 m poslední příležitostí otestovat si připravenost před Mistrovstvím Evropy juniorů, kam odlétáme v úterý. Během posledních 14 dnů jsme se snažili ještě maličko zapracovat na technice startu a na výkonu zejména první polovině trati to bylo hodně znát. Poté, přiznejme si, byl projev v druhých 50 metrech trochu "staženější" a stejný pocit měl i Štěpán, ale výsledný čas 10,70 s v mírném protivětru není k zahození. Obzvláště, když to znamenalo první místo, které bylo kupodivu dělené, neboť cílová kamera nedokázala rozhodnout mezi Štěpánem a jeho konkurentem Marcelem Kadlecem ze Slavie Praha.

20170715_174000-1-.jpg