Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na kladenských krajských přeborech mládeže a dospělých dva osobáky.

V sobotu 6.5.2023 proběhly na Kladně krajské přebory kategorií dorost, junioři a dospělí. Naše tréninková skupina měla v těchto závodech zastoupení celkem 7 atletů. 

První dvoustovku si v letošní dráhové sezóně střihl Šimon Kratochvíl. Podmínky však na Kladně nebyly zejména pro dvoustovkaře příliš ideální, když hned od startu foukal proťák do zatáčky. Takže to byla taková větrná loterie a v případě Šimona to neklaplo. Každopádně projevem se mi jeho výkon velmi líbil a věřím, že za lepších podmínek bude jeho výkon velmi kvalitní. Nyní si zapsal alespoň úvodní čas sezóny na úrovni 22,57 s.

1kratochvil.jpg

Lépe to vyšlo Janě Šafránková, která si na této trati vylepšila loňský osobáček na 25,56 s. A myslím si,. že si i spravila chuť po dopoledním startu na 100 metrů, kde bohužel ostatní holky dost "cukaly" a startér se nakonec rozhodl závod odstřelit i v této situaci. Po 3 vteřinách v poloze pozor, už mě ale bylo jasné, že z toho nebude dobrý výkon (12,40 s), s kterým bychom odjížděli spokojení.

1safrankova.jpg

Nový osobní rekord si zaběhl na 100 m dorostenec Martin Dupák, když předvedl 11,73 s a PB si posunul o více než 5 setin dolů. Líbilo se mi, jak pěkně zašlapoval a je vidět i patrný posun v technice paží, na kterou jsme se v poslední době zaměřili.

1dupak.jpg

Jednu z krajských medailí vybojovala  i štafeta dorostenců 4x100 m, která ve složení Šimon Novák, Štěpán Veselý, Martin Dupák a Franta Hanč získala bronzové medaile ve sloučené  kategorii mužů. I když jsme šli spodní předávky, vypadaly všechny tři velmi sympaticky a plynule. 

1stafeta-dci.jpg