Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na druhém kole mládeže dva osobáky pro Honzu Šmejkala.

Na druhém kole krajského přeboru družstev dorostenců a juniorů, které se konalo v sobotu 1.6.2024  na domácí půdě v Kolíně a které bylo zejména v první polovině, kdy se běhaly rozběhy a finále na 100 metrů, výrazně ovlivněno nepříznivým deštivým a větrným počasím, se dařilo zejména dorostenci Honzovi Šmejkalovi. Ten si nejdříve zaběhl osobní rekord na 100 metrů, když z rozběhu postoupil s výkonem, kterým si výrazně vylepšil na aktuálních 11,46 s. Ve finále přidal navíc výkon, který je na úrovni dosavadního PB (11,64 s), přičemž počasí a silný a prudký déšť ve finále příliš milostivé podmínky nenabídli. Honza měl zjevně dobrý den, protože na dvoustovce mu vyšel druhý osobák po předvedeném výkonu 23,36 s. Zde se jeho relativně nevýbušný výběh z bloků již nestal tak limitujícím faktorem a tento výkon hodnotím ještě o něco výše než osobák na poloviční trati. 

1smejkal.jpg

Štěpán Holeček měl v tomto závodě trochu smůly. Nejdříve absolvoval celý závod v rozběhu na 100 metrů, protože byl nasazen v prostředních drahách, z kterých bylo asi hůř slyšet slabounký hvizd píšťalky druhého pomocného startéra, který start vrátil. Protože kluci na vrchu šípu vedle něj běželi dál ani on nevyhodnotil, že šlo o chybný start. Každopádně rozhodčí se v tomto případě opravdu vyznamenali, když opakovali tento závod prakticky okamžitě potom, co Štěpán Holeček i Štěpán Veselý, který na tom byl ve stejném rozběhu stejně, přišli zpět za bloky. Inu, zkušenost silně nepříjemná navíc opepřená nepříjemným deštěm. Startérům bych v tuto chvíli asi nejraději vyhuboval, ale respekt ke stáří i jejich funkci mi to nedovolil. V opakovaném závodě byl Štěpán navíc diskvalifikován za předčasný start (v prvním závodě cca 3 minuty před tím předvedl 11,88 s). Na základě rozhodnutí jury byl ale Štěpán nasazen do A finále, kam by ze svého druhého místa z původního závodu měl postoupit. Ve finále se už ale trochu projevila únava z předchozích dvou běhů a zaběhl 11,97 s. Každopádně to můžeme uzavřít tak, že tento závod si Štěpán určitě zapamatuje a snad z těchto zkušeností bude moci těžit v budoucnu.

1holecek.jpg

Franta Hanč si v tomto kole zapsal pouze 2000 metrů. Projevem se mi nezdála zatáčka tak precizně "vykrojená" a postavení trupu bylo chvílemi nestabilní.  Výsledný čas 22,78 s musíme brát s ohledem a respektem k Frantovu osobnímu rekordu i podmínkám, v kterých to zaběhl. Dnes jsem byl rád za každý čas pod 22,9 s. Věřím, že Frantovi dodal tento výkon sebedůvěru, protože i s mírnými zdravotními problémy, s kterými se aktuálně potýká, to dal pod 23 vteřin.

1hanc.jpg

Za zmínku stojí jistě i výkon Šimona Nováka, jenž střílel blízko k hranici osobního rekordu, když v již zmíněném deštivém finále zaběhl do proťáku 11,58 s. Kluci bojovali o dílčí vítězství v tomto kole nad chlapci z Kladna až do samotného konce, který završovaly štafety na 4x100 m. Ani tentokrát jsme však v těsném souboji nedokázali kladesnké dorostence porazit a kolínští kluci skončili stejně jako na prvním kole druzí.

1novak-simon.jpg