Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Czech Indoor Gala Jirka i Šimon úspěšně!

Ve čtvrtek se v Ostravě uskutečnil další ročník mezinárodního mítinku Czech Indoor Gala. Naše skupina na něm měla opět zastoupení a to v Jirkovi Synkovi a Šimonu Kratochvílovi. 

logo.jpg

Jirka Synek opět předvedl další kvalitní výkon pod hranici 7 vteřin na 60 m. Tentokrát to bylo 6,94 s. Ačkoliv měl opravdu velmi kvalitní startovní reakci 0,128 s, což bylo ihned patrné a oproti soupeřům tak mohl získat velmi výrazný náskok, nedokázal v tomto závodě tuto svoji přednost dostatečně zužitkovat, neboť hned první kroky po startu tak trochu držel na místě. To ho i přes svižnou reakci velmi hendikepovalo a i z rozboru záznamu je to patrné. Nicméně na druhou stranu se povedlo vylepšit zase druhou polovinu trati, kde jsme minule měli tak trochu problém se zbytečným předčasným finišováním. Tentokrát to Jirka zvládl daleko lépe tak, jak jsme si dohodli a myslím, že se mu závěr běžel s daleko lepšími pocity než minulý týden. Holt, pokaždé se povede něco a málokdy si můžeme myslet, že klapne úplně vše na 100 %. Každopádně pro mě výkon 6,94 s potvrzením Jirkových kvalit a vypovídá zejména o stavu jeho trénovanosti a připravenosti. 

1synek60m.jpeg

Šimon Kratochvíl předvedl v závodě na 60 metrů výkon o 1 setinu za osobním rekordem (7,19 s) a v tu chvíli jsme definitivně nabyl přesvědčení, že jsme do Ostravy přijeli dobře připravení zejména na závod na 200 metrů, o který Šimonovi šlo více. A nemýlil jsem se.

1kratochvil60m.jpeg

Už po nedělním doplňkovém startu na 400 metrů na Stromovce jsem tušil, Že Šimon je ve formě. V Ostravě to dokázal. Závod na 200 metrů parádně rozběhl tak, aby ve své 6. dráze měl co nejlepší možnosti pro dobrý výkon i umístění. Na rozdíl od předchozích dvou startů na dvoustovce zvládl Šimon "nevytuhnout" v závěru a sám po závodě toto cítil. Ozdobou jeho výkonu je i velmi kvalitní startovní reakce 0,135 s, která odpovídá Šimonovu odhodlání podat kvalitní výkon. Navíc si z Ostravy odvezl halový osobák 22,28 s, což před jarní částí sezóny zní velmi sympaticky a nadějně. Mise Ostrava je tedy úspěšně za námi!

1kratochvil.jpg