Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na 1.kole dorostu senzačně. Hampl má druhý limit pro ME. 6 nových OR: Bernat 188 cm, Jíra 11,49 s, Bouma 15,72 s a další.

Sobotu 21.5.2016 jsme strávili ve staroboleslavské Houšťce na 1. kole krajského přeboru družstev dorostenců a juniorů. Slunečné a teplé počasí přálo dobrým výkonům.

Štěpán Hampl senzačně zaběhl nový osobák na 200 m a aby toho nebylo málo, splnil svým výkonem 21,95 s limit pro Mistrovství Evropy dorostenců. Po splněném limitu na 100 m je tohle krásná třešnička na dortu. Navíc Štěpánova dvoustovka vypadala nádherně uvolněně.

Velmi dobře se nad krátkými překážkami představili Honza Bouma a Jindra Semotam. Oba si vytvořili osobák. Honza navíc časem 15,72 s pomalu začíná útočit po účasti na Mistrovství ČR.

Na sprinterské rovince se nám dařilo i nadále. Standa Jíra zaklekl do bloků na 100 m po bok tréninkového parťáka Štěpána Hampla. A závod mu vyšel náramně. Nový osobák 11,49 s téměř o dvě desetiny je bomba!

Neuvěřitelné věci se děly i ve výškařském sektoru. Kluci byli trochu rozpačití z toho, že jim poslední dva závody nevyšly úplně podle představ. Ale tak to v atletice chodí. Maximální výkonnost je těžké udržet po delší dobu. Ukázalo se, že se nám vyplatilo potrénovat a dnes to létalo. Nový naprosto nad očekávání kvalitní osobáček předvedl Pepa Bernat, když zdolal 188 cm. Navíc se mi jeho skákání snad úplně poprvé líbilo bez větších připomínek. Super. Konečně je to tam!

Hodně dobře dnes skákal i Štěpán Šanc, který překonal 191 cm a pokoušel nový osobák na 194 cm. Ukázalo se, že je potřeba při závodech mít vyčištěnou hlavu a nepřipouštět si některé věci příliš k tělu. smiley