Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na "mezikrajku" staršího žactva 6 svěřenců, 3 nové osobáky a velmi kvalitní Janina šedesátka.

V sobotu 9.12.2017 se v Praze v atletické hale Otakara Jandery ve Stromovce uskutečnilo utkání krajských výprav při Mezikrajovém utkání družstev staršího žactva. V nominaci Středočeského kraje bojovalo také 6 mých svěřenců, kteří si vedli obstojně a pro náš tým nasbírali cenné bodíky. V celkovém součtu potom naše výprava obsadila solidní 3. příčku. Odjížděli jsme tak s medailemi na krku.

2.jpg

Hned na začátku utkání se představili překážkáři. Tomáš Konvalina, který se v prosinci loučí s žákovskou kategorií, si dle očekávání zaběhl nový osobák na 60 m př. (8,65 s). Už už se moc těším na jeho působení mezi dorostenci, kde si myslím, že mu náběh bude "sedět" lépe. 

9.jpg

Druhým překážkářem naší výpravy byl Pepa Šedivý, který v následující sezóně bude závodit ještě za starší žáky, a tak jeho dnešní nový osobáček 9,00 s je velkým příslibem pro nadcházející halovou sezónu. Dnešní projev se mi líbil, akorát jsem při hodnocení s Pepou musel poznamenat, že lítal trochu výš nad překážkami. Ale až to odstraníme, bude to frkot!

3.jpg

Velmi dobře si vedli i sprinteři na 60 m. Jana Šafránková už v rozběhu zaznamenala vynikající čas 7,98 s, který ji podle mého názoru již nyní zařadil na startovní listinu únorového Mistrovství ČR dorostenek, kam po Novém roce postoupí. Tímto časem se Janča kvalifikovala do A finále, v němž zaběhla na chlup stejný čas a vybojovala velmi hezké 4. místo. Nelze hodnotit jinak, než pozitivně i s ohledem na to, že dnešní výkon je jen o 4 setiny za osobákem a to jsme stále ještě v přípravném období!!

5.jpg10.jpg

Velmi podobně si vedl také Jirka Šámal, kterému se po rozběhovém čase 7,47 s taktéž probojovat mezi osmičlenné finále A. V něm již nezopakoval a po výkonu 7,52 s obsadil 7. příčku. Největším vítězstvím ale podle mě je to, že Jirka opět našel v atletice zájem a po delší odmlce se opět chce vrátit k pravidelným tréninkům.

6.jpg

Na šedesátce jsem měl ještě jednoho zástupce a to Tadeáše Zákoru. Ten jako "prvoročák" mezi žáky předvedl hodně solidních 7,69 s jen 14 setin za svým osobákem. V hodnocení jsem se věnoval zejména technice startu a prvních 10 metrů, kde zatím neumí dostatečně využít svoje dlouhé nohy. Ale víme, na čem máme zapracovat a to je důležité. Tadeáš poté nastoupil ještě k závodu na 300 m ,kde se mu dařilo již lépe a zaběhl si zde nový osobní rekord 39,34 s. Takže nakonec i on odjížděl spokojený.

 

7.jpg

Posledním, kdo z naší skupiny zasáhl do bojů, byl výškař Standa Bělka. Jeho dnešní skákání se mi technicky líbilo, a proto mě dost mrzelo, že nakonec zapsal 173 cm, protože měl na víc. Přesto se umístil v soutěži poměrně vysoko, když obsadil 7. příčku.

12.jpg

Celkově jsem se všemi hodně spokojen. Závěrečnou štafetu 6x200 m, kde startovala Jana Šafránková, Tadeáš Zákora, Jirka Šámal a Tomáš Konvalina všichni pojali taktéž naplno. Takže z mého pohledu supr čupr.

1.jpg