Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na "krajáčích" žactva 10 medailí a 8 osobních rekordů. Nejvíce byli vidět překážkáři.

V neděli 21.5.2017 jsme již před sedmou hodinou ranní vyrazili autobusem na cestu do Kladna, kde se uskutečnily Krajské přebory staršího a mladšího žactva.

Hned v úvodu časového pořadu jsme mohli oslavovat medailový zisk zásluhou Tomáše Formana v dálce starších žáků, kde za výkon 531 cm bral 2. místo. Ve stejné soutěži hodně překvapil novým osobákem Vítek Technik, když zdolal 526 cm.

img_1788.jpg

Ve téže době si svůj druhý tyčkařský závod odbila Rozárrie Znamínková. I když to nejdříve vypadalo, že to dopadne obdobně jako na 1. kole družstev ve Vlašimi, kde se Róze nepodařilo skočit základní výšku, nakonec se dokázala prosadit a překonala dokonce tři postupné výšky až na výsledných 210 cm. Myslím, že je to hodně dobrý vstup do této disciplíny!

img_1732.jpg

Na triu překážkářů z naší skupiny je vidět, že se dokážou dobře mezi sebou nahecovat a dokonale tak zužitkovat svoji pečlivou přípravu v tréninku. Odměnou pro mě je potom vidět, jak na stupně vítězů při "krajáčích" stoupají všichni tři borci. Honza Brát si dnes navíc zaběhl osobák v podobě 15,46 s (na fotu vpravo). Moc gratuluju! Zvítězil Tomáš Konvalina (14,69 s) a druhý v pořadí byl Pepa Šedivý (15,45 s).

img_1893.jpg

Na hladkých sprintech se nám vcelku zadařilo i když z toho nebyla kýžená medaile. Ve třech ze čtyř kategorií jsme měli finálovou účast. V mladších žácích si navíc v rozběhu zaběhl OR Vítek Vinduška (8,34 s). Ve finále starších žáků byl Tomáš Forman a Stanislav Bělka a mezi staršími žákyněmi zaklekla do bloků Janča Šafránková.

img_1899.jpg

Dobrý výkon dnes podal opět Kuba Bílek. V rámci přípravy na chodecký závod, který ho čeká za 3 týdny, startoval Jakub v závodě na 1500 m, kde si zaběhl hezký osobáček 5:24,85!

img_1867.jpg

Zlatou medaili si po právu odnesl z výškařské soutěže starších žáků Standa Bělka za výkon 175 cm. Ačkoliv to na začátku soutěže vypadalo, že Standa nemá svůj den, nakonec se vše v dobré obrátilo a opět jsme zkoušeli hodně vysokou laťku tentokráte na úrovni 181 cm.

img_1918.jpg

Na stopadesátkách se podařilo ulovit tři nové osobní rekordy zásluhou Tomáše Konvaliny (18,67 s), Štěpána Fafejty (20,72 s)  a Rózy Znamínkové (21,41 s).

img_1930.jpg

Další dvě překážkářské medaile vybrali soupeřům na 200 m překážek Pepa Šedivý, když zvítězil a stal se krajským přeborníkem kousíček za svým osobním maximem (30,09 s), a Honza Brát, který bral stříbro ve svém dalším osobáčku 30,89 s.

img_2021.jpg

Ve štafetách se zadařilo. Mladší žáci, mezi nimiž nastoupili do vítězné sestavy dva borci z naší skupiny (Vidnuška a Konvalina Š. oba uprostřed), vyhráli titul krajských přeborníků a radovali se zlatých medailí.

img_1999.jpg

Kvarteto starších žáků složené výlučně z řad naší tréninkové skupiny (Bělka, Forman, Šedivý a Konvalina T.) nedalo nikomu ze soupeřů ani náznakem možnost pokořit náš výsledný čas 29,20 s.  Další zlatá čtveřice na stupních vítězů byla na světě.

img_2040.jpg

Medaili si dnes na krku mimo sportovní zážitky odvezla také Jana Šafránková. Na šedesátce dnes bramborová a na 150 m jí medaile utekla také o kousíček a byla v konečném pořadí pátá. Ve štafetě starších žákyň však zvládla úlohu finišmanky a dovedla své kvarteto na stříbrné příčce.

img_1983.jpg