Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mládežnické týmy mají za sebou úspěšné 1.kolo KP.

V sobotu 6.6.2020 proběhlo ve Vlašimi letošní 1. kolo krajského přeboru družstev mládeže. Ve všech čtyřech kategoriích se nám vedlo, když junioři a juniorky obsadili první příčku zatímco dorostenecké týmy děvčat i chlapců shodně bodovala na druhém místě. Čekají nás ještě další dvě kola a po třech základních kolech bude teprve známa dvojice postupujících týmů ze středočeského přeboru do Mistrovství Čech. Nyní jsme ale zahájili cestu k postupu na výbornou.

Na sprinterské rovince to dnes celkem foukalo a bohužel většinou proti. To se ale netýkalo rozběhu, ve kterém si Vítek Vinduška zaběhl nový osobáček 11,47 s. I posun o pouhou jednu setinku je ke gratulaci. Finále už nám sice odfoukl vítr, ale další osobák si přidal Víťa na dvoustovce za 24,29 s.

1vinduska.jpg

Kvalitní časy přidal na této trati také Lukáš Soukal (rozběh 11,37 s a finále 11,34 s) .V obou případech do "proťáku". Alespoň ale víme, že i v nepříjemných podmínkách umí Lukyn podat takto dobré výkony. Velmi napjatě jsem očekával start Lukáše na 300 m překážek. Zde se mu vedlo náramně až do předposlední překážky, kde měl mírnou kolizi s překážkou a ta nejspíše zapříčinila výsledný čas nad 40 vteřin (40,18 s). Přesto je to výborný osobní rekord a Lukáš už si nyní brousí zuby na tuto trať za týden na krajských přeborech jednotlivců.

1soukal2.jpg

Na stovce dnes závodil také Marek Řehák, který mezi juniory jako jediný pokořil 11 vteřin časem 10,99 s, ke kterému přidal ještě dvoustovku za 22,99 s ve "vypuštěném" podání. 

1rehak.jpg

Třístovka překážek byla dnes premiérou pro Šimona Kratochvíla, který ji zdolal za 41,98 s, čímž si vytvořil OR.

Obdobně na tom byl také Kuba Svoboda (44,31 s). Ten si navíc posouval hranici osobního maxima nad krátkými ploty, když zaběhl 16,19 s.

1svoboda.jpg

V dálkařském sektoru si osobáky vyskákali dorostenci Matěj Severa (524 cm) a Štěpán Konvalina (531 cm), který přidal osobák také za 100 m (12,37 s).

Těžký dovjstart měla juniorka Kačka Tvrdá, když nejprve odzávodila 400 m (62,58 s) a poté běžela ještě 200 m (26,79 s). Na bou tratích jsem ocenil zejména svěžest na prvních 120 metrech a tak j, jak jsem Kačce říkal po čtyřstovce, na dvoukile už to bylo celkem rozběhané a zde se mi výrazově líbila ještě více.