Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mládež postupuje do Mistrovství Čech. Skvělá premiéra Soukyho na 300 překážek.

V sobotu 31.8.2019 proběhlo na stadionu v Houšťce u Staré Boleslavi 3. kolo letošního krajského přeboru družstev dorostu a juniorů. Junioři zde porazili kladenské soupeře, a tak postupují do Mistrovství Čech, které pořádáme na domácí půdě v Kolíně 15.9. z prvního místa. Stejně tak jsou na tom i naše dorostenky, zatímco dorostenci museli před kladenskými sklonit hlavu. Ale i oni postoupili do Mistrovství Čech, kde se tedy představí naše 3 mládežnické celky.

1.jpg

Na sto metrech dnes po včerejším příletu z dvouměsíčního pobytu v USA startoval Marek Řehák, který jak v rozběhu tak ve finále předvedl "vypuštěně" 11,57 s. Věřím, že to opět dokážeme natrénovat tak jako na jaře, kdy se Mára dostal hluboko pod hranici 11 vteřin. 

1rehak.jpg

Mezi dorostenci se do A finále probili hned 3 borci z naší skupiny - Lukáš Soukal (11,61 s), Tomáš Sojka (11,86 s), Tadeáš Zákora (12,10 s).

1dci-fa.jpg

V dorostenkách měla velkou radost z vítězství v A finále Janča Šafránková (12,52 s). Je radost pozorovat, jakou radost přinese i takovéto "dílčí" vítězství.

1safrankova.jpg

Kačce Tvrdé nevyšel závod na 300 m překážek moc dobře, když ji nevyšla 5. překážka. Na dvoustovce si však doběhla pro 7 bodů a čtvrté místo za čas 27,20 s.

1tvrda.jpg

Jako tradičně v této části sezóny jsme s Tadeášem Krakuvčíkem zvolili start na 800 m, kde zaběhl 2:03,97, což je vteřinu za osobním maximem. Tadeáš byl ale vcelku spokojený a věřím, že na podzim ještě výkonnost vylepšíme.

1krakuvcik.jpg

Na 110 m překážek dorostenců dnes zaklekával do bloků pouze jeden z borců naší skupiny a to Honza Brát, který zaběhl 16,42 s . No není se čemu divit. Po prázdninovém režimu to bývá obvyklé a i sám Honza to tak cítil.

1brat.jpg

Na třístovce s "ploty" dnes poprvé ochutnali tuto disciplínu Lukáš Soukal a Tadeáš Zákora a v obou případech to byla dle mého názoru úspěšná premiéra. Bylo znát, že oba v úvodu trati tak trochu drží rychlost na "uzdě", ale zejména Lukáš zaběhl druhou polovinu trati famózně. Pro něj to znamenalo výborný čas 41,76 s. Tadeáš zaznamenal výkon 44,96 s.

1soukal1.jpg

Róza Znamínková dnes bodovala na hladké čtvrtce, když zaběhla těsně nad osobáčkem výkon 65,51 s. Snad ji rychle opustí bolesti zad, které aktuálně po doběhu cítila a bude oporou družstva dorostenek, které bude v Mistrovství Čech bojovat 14.9. v Praze stejně jako dorostenci.