Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladá Boleslav nepřinesla osobní rekordy, ale ujistila nás v letošním úspěchu družstev dospělých.

V sobotu 30.6.2018 jsme se na začátku letních prázdnin zúčastnili 3. kolo 1. ligy družstev mužů a žen v Mladé Boleslavi. Počasí sice přálo, ale na některých výkonech bylo již znát, že je za námi letošní mládežnický vrchol z minulého týdne tedy MČR juniorů a dorostenců. 

Velmi dobře se prezentoval sprinter Standa Jíra, kterému jsem na tento závod naordinoval vzhledem k jeho přípravě na Mistrovství světa juniorů, kam odlétáme za týden, pouze 100 m. Zde si v rozběhu vedl zcela suverénně, když vyhrál za 10,98 s, aby poté v A finále finišoval na druhém místě za kvalitních 10,88 s.

1jira.jpg

Na stejné trati zaklekávala do bloků také Jana Šafránková, která jarní formu po zranění nedokázala pro tuto část sezóny již dohnat. Nyní se budeme snažit si chvíli odpočinout, aby se zranění 100 % doléčilo a poté zahájíme přípravu na podzimní část. V Mladé Boleslavi Janča postoupila do B finále výkonem 12,70 s a v něm se již nedovedla zlepšit, když zaběhla 12,86 s. V závěrečných štafetách 4x100 m Janča zabojovala a společně také s Rózou Znamínkovou se spolupodílely na zisku 3. místa našeho kvarteta.

1safrankova.jpg

Velmi dobře si počínala Rozárrie Znamínková na čtyřstovce. Ačkoliv se info o tomto startu dozvěděla až na poslední chvíli večer před závodem (a možná to bylo dobře, že neměla mnoho času o tom přemýšlet wink), závod se jí náramně vyšel dá se říci přesně dle mých představ. Rozběhnuto s rozmyslem, aby na posledních 120 metrech mohla svoje soupeřky "dorazit". To se Róze také nakonec opravdu povedlo a byli jsme mile překvapeni jak výkonem 65,11 s tak i celkovým neočekávaným 6. místem. Jelikož se jednalo o Rózin první start na této trati, je to i stanoveným jejím osobním rekordem.

1znaminkova.jpg

Anežka Jurečková nastoupila na obou překážkových bězích 100 m př a 400 m př. Na stovce se umístila na desátém místě a pro své družstvo připisovala tak 1 bod za výkon 18,05 s. Na čtvrtce si dokázala po třetí v řadě za sebou vylepšit výkon po zranění na 74,22 s, což však na bodované umístění nestačilo. Každopádně z mé strany spokojenost.

1jureckova.jpg

Dan Bezucha si na 400 m překážek vedl velmi dobře. I on sám byl se svým výkonem spokojen. Dílčí vítězství v rozběhu vždycky potěší a to se dnes Danovi povedlo. Za výkon 59,22 s bral dnes celkovou 6. příčku.

1bezucha.jpg

Ve výšce zabojoval Tomáš Puczek, když zdolal 189 cm a umístil se tímto výkonem na 7. pozici. Na Půcovi bylo trochu patrné, že mu na klíčových pokusech při zdolávání 192 cm došly baterky. Právě o tom jsem psal v úvodním odstavci. 

1puczek.jpg

Štěpán Šanc se dokázal po jemně řečeno karambolu z minulého týdne zmátořit a dnes předváděl rozhodně lepší vystoupení. Škoda shozených pokusů na 189 cm, které se mi technicky líbily asi nejvíce, ale i 184 cm a 8. místo nejsou k zahození.

1sanc.jpg

Po návratu z Řecka, kde byl na dovolené s rodinou, se Jindra Semotam hned vrhl do skokanského trojboje. Nejlépe si v něm vedl ve skoku o tyči, kde zdolal ve velmi technicky špatném mladoboleslavském tyčařském sektoru výborných 401 cm a za tento výkon se umístil na 6. příčce. V dálce a trojskoku již na body nedolétl. Na závěr ještě Jindra pomohl sprinterské štafetě 4x100 m k zisku 8. místa.

1semotam.jpg

Celkově se v tomto kole umístila kolínská děvčata na nečekaném prvním místě a muži zakončili na třetí příčce, čímž se oba týmy definitivně již nyní (před posledním srpnovým kolem) ujistily, že se v letošní soutěži umístí velmi dobře.