Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR ve Zlíně - hořká příchuť senzačního postupu Marka Řeháka do finále na 100 m

O víkendu 26.-27.2.2021 proběhl ve Zlíně letošní šampionát České republiky v kategorii dospělých. Obrovského úspěchu zde dosáhl Marek Řehák, který ve svém rozběhu dokázal zaběhnout nový vynikající osobní rekord 10,68 s, s nímž nečekaně postoupil přímo ze třetí pozice do finálové klání mezi českou elitní sprinterskou osmičku. Napodobil tak svůj výkon z halového Mistrovství ČR. Bohužel do finále již Marek nenastoupil, protože právě v cíli svého rozběhu si zranil zadní stehno, což mu nedovolilo nastoupit k dalšímu sprintu. Přesto považuji tento výkon a zejména postup mezi elitní osmičku na dráhovém MČR mezi muži za jeho dosavadní největší atletický úspěch.

0t3a5065.jpg

c000d76e-2b7d-4ba2-9ddd-6af807c1b1a1.png

Druhým sprinterem z naší skupiny na 100 metrů byl Jirka Synek, který jakožto prvním rokem dorostenec zde sbíral především hromadu zkušeností. Po výkonu 11,23 s, který je na jeho poměry stabilizovanou úrovní blízkou OR, obsadil celkové 22. pozici. Po zklamání z jeho dorosteneckého MČR, na kterém před týdnem "ulil" to sice nebyla adekvátní "záplata", ale věřím, že jej to alespoň trochu povzbudilo.

V závěru sobotního programu byly na programu ještě štafety 4x100 metrů, kde jsme se tentokrát museli obejít bez zraněného Marka Řeháka a také Lukáše Soukala, který ve stejném závodě běžel kvalitní čas v reprezentačním kvartetu juniorů (Ntemo, Soukal, Budig, Kubelík - 40,68 s) a jež se připravuje směrem k Mistrovství Evropy juniorů.

1soukal.jpg

Do naší sestavy nenastoupil ani Jirka Šámal, jenž doléčuje zranění z haly. Nakonec jsme tedy postavili dá se říci dorosteneckou štafetu doplněnou o náhradníka  trojskokana Michala Seberu. Sestava Matěj Rosenberger, Jiří Synek, Vítek Vinduška a Michal Sebera zaběhla výkon 43,67 s a umístila se na celkovém 4. místě. Výkon není nikterak oslnivý, ale umístění na čtvrté pozici je jistě dobrým výsledkem. Kluci si zaslouží pochvalu, že se odhodlali cestovat přes celou republiku a reprezentovat náš oddíl.