Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR dorostu a juniorů

25. 2. 2010

Halový gigant - Mistrovství ČR mládeže 2010

Předposlední únorový víkend patřil prvnímu vrcholu letošní atletické sezóny, halovému mistrovství ČR v kategoriích dorostu a juniorů, které proběhlo v pražské Stromovce. V minulých letech se kolínským atletům v těchto kategoriích velice dařilo a pravidelně vozili medaile. Letos ale nejen kvůli sněhové nadílce, komplikující v Kolíně tréninkovou přípravu, odjížděla 1ščlenná kolínská výprava bez velkých ambicí.

            ObrazekTo také potvrdil hned první den šampionátu, kdy se ani jednomu z Kolíňáků nepodařilo proniknout ani do finálové osmičky, ve které někteří z nich před rokem byli. Nejblíže k ní byla Karolína Novotná v běhu na 400 m, když si vyrovnala osobní rekord časem 60,44 s a obsadila 9. místo. Hůře si vedly ve stejné disciplíně Pavla Dvořáková (15. – 64,01) a Petra Sotonová (19. – 28,25). Velice solidní výkon odvedla v závodě na 60 m př. dorostenka Kristýna Czakojová, která si vylepšila v rozbězích osobní rekord na 9,34 s, což jí stačilo na celkové 11. místo. ObrazekO příčku lepší byla výškařka Linda Vondrová, která ale s výkonem 152 cm rozhodně spokojena být nemohla. Stejně tak výrazně za loňskou výkonností zaostala ve skoku o tyči další dorostenka Barbora Skalníková, které zdolaných 235 cm vyneslo jen 13. místo. Na loňská finále mohly jen vzpomínat i dálkařky Žaneta Sovadínová (11. – 518) a Andrea Semrádová (15. – 481). Z dorostenců se představil pouze Jaroslav Weihrauch, který časem 54,92 obsadil Obrazekv běhu na 400 m 15. příčku. Jediným juniorem ve výpravě byl trojskokan Michal Šmejda. Ani jemu se nedařilo a 12,24 m znamenalo až 14. příčku.

 

 

 

Matyáš Dalecký - 2. místo - skok do výšky - 193 cm

 

Obrazek

          

 

  V nedělním programu kolínští atleti alespoň trochu napravili rozpačitý dojem ze svého vystoupení. Zasloužil se o to především svěřenec Antonína Morávka Matyáš Dalecký, loňský dvojnásobný žákovský mistr republiky a druhý nejlepší sportovec Kolína, který potvrdil, že i mezi dorostenci bude patřit k české špičce. Podařilo se mu překonat 193 cm a své dvouleté účinkování ve vyšší kategorii zahájil parádní stříbrnou medailí. ObrazekDařilo se i druhému kolínskému zástupci ze stejné tréninkové skupiny Zdeňku Baláčkovi, který překonal laťku ve výši 181 cm a obsadil velice pěkné 6. místo. Zatímco na trati 200 m se Petře Sotonové vůbec nedařilo (22. – 28,25), jako členka štafety ve složení Karolína Novotná, Žaneta Sovadínová, Petra Sotonová a Helena Jíranová pomohla vybojovat časem 1:46,36 výborné 4. místo. Štafeta dorostenců v sestavě Matyáš Dalecký, Jaroslav Weihrauch, Jan Lonek a Zdeněk Baláček zakončila kolínské účinkování 10. místem v čase 1:41,00.

            Kolínští mladí atleti tak vybojovali stříbrnou medaili a dvě finálová umístění, což je ale proti uplynulým letům velký propad.

 

další foto ZDE, kompletní výsledky ZDE

 

ObrazekObrazek