Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovská premiéra pro Štěpána Veselého v novém osobáku a 6. místo žákovské štafety.

Mistrovství ČR žactva v hale proběhlo o víkendu 26.-27.2.2022 a z naší tréninkové skupiny se jej zúčastnili dva mladí sprinteři v nedělním programu. Do individuálního závodu na 150 metrů byl vybrán Štěpán Veselý, pro nějž to tak znamenalo první účast na MČR! A ve svém rozběhu si nevedl vůbec špatně. I když v jeho rozběhu doběhl na posledním místě, zaznamenal v cíli osobní rekord 18,50 s. Během zimního závodního období si tak Štěpán průběžně posunul OR o vteřinu. Projevem se mi jeho výkon moc líbil. Jako velkou přednost vnímám uvolněnost jeho pohybů a v tomto konkrétním případě musím vyzdvihnout dva momenty: 1) běh v zatáčce, který i přes minimální zkušenosti působil naprosto sebejistým dojmem, 2) závěrečný tah ve finiši spojený s krásným finišovým náklonem. Celkově bylo pro Štěpána odměnou umístění na 14. místě, které bylo jistě překvapením, jelikož byl na MČR vybrán z 20. místa.

1vesely.jpg

Druhou stopu jsme na tomto MČR zanechali v závěrečných štafetách na 4x200 metrů, kde kromě Štěpána reprezentoval naši tréninkovou skupinu také Radek Novák.

1vesely-novak.jpg

Celé kvarteto pak doplnil ještě Jaroslav Hnida a Kryštof Šantrůček. Štěpán byl umístěn na první úsek, na němž si vedl velmi obstojně, i když jsme vylosovali 6. dráhu. Splnil vše, co jsme si řekl...aktivně využít seběh z vysoké dráhy a ještě aktivněji naběhnout do protizatáčky. To u také vyneslo velmi solidní mezičas 25,5 s, který je při uvážení, že se jedná o úsek s pevným startem z bloků velmi solidní. Poté probíhala předávka na Radka Nováka, na níž došlo ke kolizi. Radek totiž narazil do zábradlí u šesté dráhy. To jsou holt zkušenosti, které jinak nemůžeme natrénovat. Při zpětném rozboru videa jsem ale došel k názoru, že celá situace zas až tak dramaticky výkon našeho kvarteta neovlivnila tak, jak jsem si myslel na první pohled. Radek následně splnil svoji roli seběhového úseku a dokázal se plynule zařadit do probíhajícího závodu. Radkův mezičas 26,4 s byl silně ovlivněn již zmíněnou kolizí a domnívám se, že jeho reálný mezičas byl 25,9 s. 

1stafeta1.jpg

Předávky mezi Radkem, Kryštofem a finišmenem Jardou potom už proběhly moc hezky a kluky jsem za ně musel opravdu pochválit. Všichni borci se ze sebe vydali naplno a v cíli nám časomíra ukázala výkon 1:41,83 a po prvním běhu jsme obsadili průběžnou druhou příčku. Následné výsledky našich konkurentů z druhého a třetího běhu však byly lepší a v konečném zúčtování připadlo kolínskému týmu 6. místo. To si ale myslím je adekvátní výsledek obzvláště s uvážením, že se jedná o umístění ve finálové osmičce! Věřím, že to kluky nakopne k další práci.

1skupina.jpg

 

Mezičasy:

Štěpán VESELÝ (25,5 s) - Radek NOVÁK (26,4 s) - Kryštof ŠANTRŮČEK (25,8 s) - Jaroslav HNIDA (24,1 s)

1stafeta.jpg