Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR dorostenců 2.den: Štěpánova rekordní dvoustovka se stříbrnou příchutí.

Při druhém dnu Mistrovství ČR dorostenců v Třinci v neděli 26.6.2016 neměla naše tréninková skupina již tak silné obsazení jako při prvním dnu. Nicméně i dnes se děly velké věci.

Jako první nastoupili k rozběhům na 200 m Standa Jíra a Štěpán Hampl. Zatímco Standa sítem rozběhů do finále neproklouzl a časem 23,36 s obsadil 14. místo, Štěpán Hampl svůj rozběh ovládl a ve vypuštěném závěru hladce postoupil z prvního místa za čas 22,20 s.

Dobře tak pošetřil síly, které byly velmi potřeba ve finále. To bylo opravdovým kláním gladiátorů. Největším soupeřem byl logicky Matěj Krsek z Kladna, který byl do dnešního dne v průběžných českých tabulkách na druhém místě za Štěpánem. Ačkoliv Štěpán dělal, co mohl a výsledný čas 21,72 s znamená nový osobák a také nový kolínský rekord, na Matěje Krska to dnes nestačilo. Krsek zaběhl totiž 21,57 s, což je čas, na který v tuto chvíli nejsme schopni reagovat. Nicméně stříbrná medaile, nový osobák a kolínský rekord....to je bomba!! Gratuluji!

Další dvojice závodníků nastoupila v soutěži trojskokanů. Zde se představil Jindra Semotam a Pepa Bernat. Bohužel se v tomto sektoru klům příliš nezadařilo a dosti na tom sehrálo svoji úlohu i nepříznivé počasí. S tím se však museli poprat všichni soupeři. Pepa bral za výkon 12,12 m 12. místo a Jindra s výkonem 11,85 s obsadil 15. příčku. kluci, nevěště hlavu....i toto jsou dobré zkušenosti!