Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR do 22 let: štafeta po změnách na poslední chvíli na 6. místě.

O uplynulém víkendu jsme naši tréninkovou skupinu a její zástupce mohli najít ve výsledcích na třech různých závodech. V Jablonci nad Nisou probíhalo MČR do 22 let, na kterém se představili sprinteři Jiří Šámal a Lukáš Soukal. Jirka se po čase 11,27 s umístil na celkové 12. příčce a sám cítil, že se závěrem sezóny už to nemá takový "drive" jako v červnu. Lukáš Soukal musel zakleknou do bloků opakovaně, poté co v jeho rozběhu startéři diskvalifikovali za předčasný start jednoho z papírových favoritů. Bohužel opakovaný start byl pro Lukyna ne příliš povedený, o čemž svědčí i startovní reakce 0,185 s. Výsledný čas 11,41 s společně s protivíítrem -1,5 m/s dokreslují celou situaci. Umístění na 16. místě bychom si asi představovali lepší, ale přesto jsem byl po rozhovoru s Lukášem ze závodů spokojen. Dokázal totiž sám realisticky svůj výkon i chybu na startu zhodnotit a připustit si pravdu. To považuji za velmi důležité!

Tadeáši Krakuvčíkovi se na toto MČR moc nechtělo. Po měsíčním kurzu na vojenské VŠ jsme jen tápali, jak může svůj závod na 400 metrů doběhnout. Realita byla nemilosrdná, když Teddy s výkonem 53,08 s obsadil 21. pozici. Přesto musím jeho přístup vyzdvihnout, protože se ukázala jeho účast v Jablonci jako klíčová, když jsme museli na poslední chvíli měnit sestavu štafety 4x100 metrů. Tadeáš zde zafungoval jako náhradník a společně v kvartetu se Šimonem Kratochvílem, Lukášem Soukalem a Jirkou Šámalem zaběhli čas 43,53 s umístili se na 6. místě. Myslím, že štafeta čistě složená z naší tréninkové skupiny, důstojně reprezentovala kolínské barvy. Při uvážení aktuální výkonnosti, byl náš index techniky opět na velmi solidním standardu 2,4 s. Z tohoto pohledu je klukům potřeba pogratulovat.

1stafeta.jpg

Mezi účastníky tohoto MČR jsem také sledoval dva odchovance. Štěpánu Hamplovi se podařilo v závodu na 100 metrů vybojovat stříbrnou medaili (10,56 s) a Standa Jíra se konečně dokázal vrátit na závodní dráhu, i když ani v tomto případě tomu nepředcházela jednoduchá situace, neboť 14 dní před tímto MČR byl v karanténě z důvodu podezření na Covid.

1hampl.jpg

Každopádně beru účast ve finále stovky a 6. místo za úspěch. Společně s jejich týmovými kolegy z Olympu Praha potom dokázali kluci vybojovat ještě titul Mistrů ČR ve štafetě 4x100 m v čase 41,37 s. Kluci byli spokojení a těší se do další přípravy. Makejte!

1jira.jpg