Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matěj Rosenberger si výrazně vylepšil osobák a na 150 m se posunul do první desítky v republikových tabulkách.

Ve čtvrtek 13.2.2020 proběhly na Strahově veřejné závody žactva, na kterých startovali i 3 kluci z naší skupiny v závodě na 150 metrů. Nejrychlejší čas 17,49 s ze všech startujících zaznamenal Jirka Synek, který potvrdil roli favorita. Výkon 15 setin za osobákem je kvalitním ukazatelem.

Ze stejného běhu ačkoliv v nevýhodné první dráze zaznamenal velký osobák 17,76 s (posun o 3 desetiny!) Matěj Rosenberger. Moc se mi líbilo a musím říct, že asi vůbec poprvé jsem byl u Matese přesvědčen, že do toho dal všechno a zkrátka jsem mu to dnes věřil od začátku do konce. Krom toho, že na něm byl vidět obrovský zápal a radost, bylo poznat pár technických momentů, na kterých jsme pracovali v tréninku (postavení bloků, náklon hlavy). Takže za mě dnes dvě jedničky s hvězdičkou . V první desítce v republikových tabulkách budou po dnešním dnu figurovat dvě jména z naší skupiny (4. Jirka Synek, 10. Matěj Rosenberger).

20200213_222739.jpg

Posledním sprinterem byl dnes Michal Boháč, který si po výkonu 18,63 s sice osobák nezaběhl, ale po delší odmlce po nemoci, to není nic hrozného . Důležitější ponaučení však pro Michala můžeme z dnešních závodů najít v tom, aby pro příště sám sebe neodepisoval ještě před závodem například tím, že si řekne, že dostal špatnou dráhu. Prostě zakousnout zuby a hodit to za hlavu...