Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matěj Rosenberger senzačně ve finále Mistrovství ČR žáků na 150 metrů.

Další z víkendových akcí, bylo Mistrovství ČR žactva, které proběhlo v Třinci. Zde měla naše skupina při absenci Jirky Synka zastoupení v Matějovi Rosenbergerovi., který se kvalifikoval k závodům na 60 a 150 metrů. Úroveň sprintů v této kategorii je v republice opravdu nabitá, a tak výkon blízký Matějovu osobáku na šedestáce, který se mu v Třinci podařilo zaběhnout (7,52 s), ho zařadil na celkové 18. místo. Pro mě je ale daleko více důležitější zjištění, že se Mates i bez mé přítomnosti dokázal naprosto v klidu ke startu přichystat, projít svolavatelnou atd. Je na něm vidět obrovský pokrok a také sebedůvěra.  Z toho mám velkou radost.

V sobotním programu absolvoval Matěj ještě start ve štafetě na 4x60 metrů, kde společně s Vojtou Pernicou, Matějem Novákem a Jakubem Peroutkou zaběhli čas 28,50 s (mimochodem na posledním tréninku jsem klukům říkal, že jestli zaběhnou 28,50 a lépe, budu absolutně spokojen). Předávky, které jsem hodnotil ze záznamu se mi na všech úsecích líbili, a tak si kluci zasluhují pochvalu. Výsledný čas jim vynesl 9. místo na tomto MČR.

1stafeta.jpg

Druhý den v neděli čekala na Matese stopadesátka. Jelikož byl nalosován až do posledního rozběhu, dlouho jsme čekali na rozhodnutí, jestli se nepovede malý zázrak v podobě postupu do finálové osmičky. A to se nakonec opravdu podařilo, když Matěj zaběhl čas 17,58 s. Do finále poté vložil Matěj opravdu maximum a vytěžil z toho svůj druhý nejlepší čas na této trati (17,53 s) jen 3 setinky od osobáku! Celkové 8. místo na individuálním MČR je tak pro něj prozatím největší úspěch. Moc gratuluju! Do telefonu, když jsme si po závodu volali, zněl Matěj opravdu šťastně. A to beru jako největší odměnu. Je krásné sledovat, jak se vaše práce odráží a to nejen na závodní dráze, ale i v celkovém přístupu k životu, kamarádům, k sobě samému...

1rosenberger7.jpg